100. YILINDA SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ÜMRANİYE‘DE ANILDI

Ümraniye Belediyesi, Kars’ın Sarıkamış İlçesi'ndeki Allahüekber Dağları’nda, 1914-15 yıllarında yapılan Osmanlı-Rus savaşında şehit düşen askerler için 100. Yılında ‘Sarıkamış Şehitleri’ni Anma’ programı düzenledi.

100. YILINDA SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ÜMRANİYE‘DE ANILDI
100. YILINDA SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ÜMRANİYE‘DE ANILDI

Ümraniye Belediyesi, Kars’ın Sarıkamış İlçesi'ndeki Allahüekber Dağları’nda, 1914-15 yıllarında yapılan Osmanlı-Rus savaşında şehit düşen askerler için 100. Yılında ‘Sarıkamış Şehitleri’ni Anma’ programı düzenledi.

Ümraniye Belediyesi Sarıkamış Şehitlerini 100. Yılı vesilesi ile bir anma programı düzenledi. Belediyenin nikâh sarayı salonunda yapılan anma gecesine, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ak Parti İlçe Başkanı Öztürk Oran, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saadettin Gül, Ümraniye İlçe Müftüsü Ercan Aksu, Ümraniye Belediye Başkan yardımcıları, birim müdürleri, çok sayıda davetliler ve vatandaşlar katıldı.

100. yılında Sarıkamış Şehitlerini anma programı, okunan İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra programda Sarıkamış şehitlerini konu alan filmin gösterisi yapıldı.

BAŞKAN HASAN CAN; “DÜŞMAN İŞGALİNE KARŞI DİRENİŞİN BİR SEMBOLÜ”

Anma programında açılış konuşmasını gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "Sarıkamış Şehitleri’nin ülkenin bağımsızlığı ve düşman işgaline karşı direnişin bir sembolü olduğunu fakat hazin bir şekilde düşmanla değil, soğukla savaşıp hayatlarını kaybettiklerini söyledi. Bu vatan için bu millet için Ümmeti Muhammed için canlarını feda etmiş milyonlarca şehidimiz var. Sarıkamış Şehitleri de bunlardan bir tanesi. On binlerce vatan evladı bir Kars'ımızı Ruslardan geri almak için karda kışta Allahuekber dağlarında canlarını Allah'a teslim etmiş şehit olmuş. Onları Fatihalarla yad ediyoruz" dedi. "Sarıkamış anlatılmaz yaşanır. Şehit dediğimiz güzel insanları neyle tarif edelim" diyen Başkan Can, "Onları Allah Kur'an-ı Kerim'de, ‘Sanmayın ki Allah yolunda öldürülenler ölüdürler gaflet göstermeyin onlar diridirler. Onlar rablerinin kendilerine verdikleri şeylerle mutludurlar ferahlık içerisindeler’ diye anlatıyor" dedi.

ÖZTÜRK ORAN; “ALLAH BİR DAHA BU SAVAŞLARI YAŞATMASIN, BU ACILARI ÇEKTİRMESİN”

Daha sonra söz alan Ümraniye Ak Parti İlçe Başkanı Öztürk Oran, “Öncelikle ecdadımıza ve şehitlerimize verdiği değerlerden dolayı ve böylesine güzel bir anma programını gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Sayın Hasan Can’a teşekkür ediyorum. Bizler Sarıkamışı, Çanakkale’yi nenelerimizden, dedelerimizden duyduk ve öğrendik. Sarıkamış Şehitleri ve diğer şehitlerin, gençlere ve ülkemiz insanına bu ülke uğrunda çekilen sıkıntıların, verilen mücadelelerin birer örneklerini gösterdiklerini de gördük. Allah bir daha bu savaşları yaşatmasın, bu acıları çektirmesin. İlçenin kırk yıl boyunca Rus esareti altında kaldığını ve Sarıkamışlıların ülke müdafaasına yaptığı katkılardan övgüyle söz eden Öztürk Oran, burada hayatlarını kaybeden 90 bin şehidin asla unutulmaması gerektiğini vurguladı.
Yapılan konuşmaların ardından  Sarıkamış Şehitleri üstüne söylenmiş 6 dilden
türküler ve ilahiler okundu.

Genelkurmay Sarıkamış'ta 60 bin Asker Şehit Oldu




Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2014, 21:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER