DÜNYACA ÜNLÜ PLAJLARI!

Seyahat tutkunlarının yeniden keşfettiği ve genç gezginlerin vazgeçemediği Ibiza, doğa harikası plajları ve eğlence konseptiyle öne çıkıyor

DÜNYACA ÜNLÜ PLAJLARI!
DÜNYACA ÜNLÜ PLAJLARI!

Seyahat tutkunlarının yeniden keşfettiği ve genç gezginlerin vazgeçemediği Ibiza, doğa harikası plajları ve eğlence konseptiyle öne çıkıyor. Seyahat severlerin pusulası Prontotourblog, rüya ada Ibiza’nın dünyaca ünlü plajlarını mercek altına aldı.

Dillere destan gece kulüpleri ve bitmeyen plaj eğlenceleriyle ünlü Ibiza’nın vaat ettikleri sadece dans ve müzik değil. Denizin, kumun, güneşin tadını doyasıya çıkarabileceğiniz cennet plajlar, bu tatil adasının bir diğer önemli özelliğini oluşturuyor. Prontotour rehberlerinin ve seyahat yazarlarının deneyimlerinden yola çıkarak hazırladıkları, yüzlerce içeriği bulunan Prontotourblog, merak edenler için Ibiza’nın dünyaca ünlü plajlarını şöyle sıraladı:

CALA CONTA
Ibiza’da kime “en iyi gün batımı nerede izlenir?” diye sorarsanız, alacağınız cevap mutlaka Cala Conta olacaktır. Kayalık kıyı şeridi, doğal kum tepeleri ve henüz içine girmeden serinliğini hissedeceğiniz köpüklü sularıyla Cala Conta, size izole bir alanda kaygısız bir eğlence vaat ediyor. Gün boyu serinleyip muhteşem plajın tadını çıkardıktan sonra gün batımını seyre koyulmayı asla ihmal etmeyin.
SA CALETA
Turuncu renkteki yüksek kayalıkların çevrelediği SaCaleta Plajı, IbizaTown’a yaklaşık 15 dakikalık araç mesafesinde bulunuyor. Sığ sularda serinlemek isteyenlerin ilk tercihleri arasında bulunan SaCaleta, bölgenin en çok tercih edilen çakıllı plajları arasında. Sadece serinlemek için değil iddialı bir öğle yemeği içinde tercih edebileceğiniz SaCaleta’da, biraz fazla para ödemeyi göze alırsanız paellanızı sahile kurulacak masaya kadar getirtebilirsiniz.

TALAMANCA
IbizaTown’ı ondan kesinlikle uzaklaşmak istemeyecek kadar beğenenlere hitap eden Talamanca, IbizaTown’a sadece 2 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Diğerlerine göre daha geniş bir alana yayılan plaj, uzun bir günü denizde geçirmek isteyenler için ideal. Plaj boyunca sıralanan çok sayıdaki bar ve restorandan uygun fiyatlarla fay dalabilirisiniz. Çevresinde pek çok otelin bulunduğu plaja araba, otobüs ve deniz yoluyla da kolayca ulaşım sağlanabiliyor.

CALA XUCLAR
Hareketin ve deli dolu kalabalığın tam ortasında biraz kafa dinlemek ve sadeliğin tadına varmak isterseniz, seçiminiz mutlaka CalaXuclar olmalı. Adanın kuzey batısında bulunan bu küçük plaj, onu çevreleyen balıkçı barakaları ve mütevazı restoranlarıyla şirin bir balıkçı kasabasını andırıyor. Ibiza’nın en iyi dalış noktası olarak bilinen CalaXuclar’ın çevresi aynı zamanda iyi bir trekking alanı.

LAS SALINAS
Eğlenceli hipster kalabalığı ve bu kalabalığı daha eğlenceli kılan muhteşem doğası ile LasSalinas, hiç şüphe yok ki adanın en özgün plajlarından biri. Gün boyu ünlü DJ’lerin iddialı performanslarına sahne olan bu plaj, etkili bir gece eğlencesi için iyi bir antrenman sağlayabilme özelliğine sahip.

CALA SALADA
San Antonio’nun kuzeyinde yer alan Cala Salada, muhteşem konumu nedeniyle adanın en çok tercih edilen plajları arasında yer alıyor. Açık turkuaz renkteki suyu kartpostallık görüntüler oluşturan Cala Salada plajının tek dez avantajı zeminin kayalık olması.

BORA BORA
Ibiza’nın belki de kendisi kadar ünlü bir noktası ise dünyaca ünlü Bora Bora plajıdır. Elektronik müzik eşliğinde sangria içerek günün her saatini dansla geçirebileceğiniz bu özel nokta da eğlence kesinlikle denize girip serinlemenin ötesine geçiyor. Bora Bora’da gün boyu dünya çapında tanınan Dj’lerin performanslarıyla karşılaşmanız mümkün.

EXPERIMENTAL IBIZA
Henüz 3 yıllık bir geçmişe sahip olmasına rağmen Ibiza, eğlence hayatına bomba gibi giren ExperimentalIbiza da tıpkı Bora Bora gibi sınırsız eğlencenin ve birbirinden lezzetli kokteyllerin açık adreslerinden. Ibiza tatilinizi keşfederek geçirmek isterseniz, ExpermentalIbiza’yı mutlaka değerlendirin.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2016, 20:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER