TUZLA ZABITASINDA YILBAŞI DENETİMİ BAŞARISI

TUZLA ZABITASINDA YILBAŞI DENETİMİ BAŞARISI

TUZLA ZABITASINDA YILBAŞI DENETİMİ BAŞARISI
Tuzla Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yılbaşı gecesi ilçede bulunan otel,  restaurant ve eğlence mekanlarını denetledi. Denetim sonucunda onbir firmaya idari yaptırım kararı uygulandı. Vatandaşın huzur ve güvenliğini sağlamak, daha  hijyenik ve sağlık  kurallarına  uygun tüketimini sağlamak amacıyla  Tuzla Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ilçede bulunan iş yerlerinde denetimlerde bulundu. İş yerlerinin imalathane ve  mutfak kısmını denetleyen ekipler, iş yerlerinin işletme ruhsatlarını ve sağlık karnelerini kontrol ederek incelemeler yaptı.
 
5727 sayılı kanunla değişik 4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun kapsamında denetlenen işyerlerinden 8’i hakkında mevzuat hükümlerine uyulmadığından tutanak tanzim ederken, 2005/9207 sayılı İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin 38. maddesine muhalif hareket ederek canlı müzik yayını yapan 3 işletmeye ceza uyguladı.

Halkın huzuru ve sağlığı için 2010 yılının son saatlerinde yapılan denetimlerden vatandaşların son derece memnun olduğunu söyleyen Zabıta Müdürü Ziya Atmaca, yapılan denetimlerin yıl boyunca devam edeceğini ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER