Vali Mutlu “Erişilebilir Tuzla” için start verdi

İstanbul Kalkınma Ajansı'nın desteklediği, "Sosyal İçerme ve Toplumsal Bütünleşme Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı" kapsamında Tuzla Kaymakamlığı, Tuzla Belediyesi ve İSÖM (İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Müdürlüğü) işbirliği ile yürütülen "Erişilebilir Tuzla" projesinin tanıtım toplantısı, Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Vali Mutlu “Erişilebilir Tuzla” için start verdi

İSÖM (İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Müdürlüğü)’e bağlı engelliler tarafından oluşturulan sanat topluluğunun sunduğu halk oyunları gösterisi ile başlayan tanıtım toplantısında sergilenen gösteriler ve konser, izleyenler tarafından büyük beğeni ile izlendi. Toplantıda yapılan konuşmalar, işitme engelliler için hareket dili ile de engelli vatandaşlara aktarıldı.

"Hayatı herkes için yaşanabilir kılmamız bizim asli görevimizdir"


Programda konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, vatandaşların refahı için daha fazla çalışmak gerektiğini vurguladı.

"Hayatı herkes için yaşanabilir kılmamız bizim asli görevimizdir. Bu devletimizin görevi. Devletimizin temel niteliklerinden biri de sosyal devlet olma özelliğidir" diyen Vali Mutlu, sosyal devletin bütün vatandaşlarını, bütün bireylerini sosyal kalkınmanın içerisinde geliştiren devlet olduğunu belirterek, engellilerin sosyal hayatın dışında tutulması durumunda bunun iyi bir sosyal devlet örneği olmayacağını ifade etti.

Mutlu, sosyal devleti güçlendirmede belediyelerin önemli görevler üstlendiğinin altını çizerek, bu projenin sosyal kalkınmada önemli yer tuttuğunu söyledi.

İstihdam konusunda yeni projeleri destekleme kararı aldıklarını dile getiren Mutlu, devletin kaynaklarının güzel projelere aktarılmasından heyecan duyduklarını ifade etti.

“Toplumsal farkındalık sağlanacak”

Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet konuşmasında, nüfusumuzun yüzde 10’undan fazlasını engelli vatandaşlarımızın oluşturduğuna dikkat çekerek, bu vatandaşlarımızın da kamu hizmetlerinden kolayca yararlanması gerektiğini ifade etti.

“Erişilebilir Türkiye” hedefinin ilk adımı olan “Erişilebilir Tuzla” projesi ile, Tuzla’daki 26 eğitim kurumu ve 8 aile sağlığı merkezinin yanı sıra diğer kurumlarda da, engelli vatandaşlarımıza yönelik hizmetlere erişilebilirlik standartlarının sağlanacağını ifade eden Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, 18 ay sürecek proje ile, fiziki şartların iyileştirilmesinin yanı sıra engelli vatandaşlarımızın toplumla bütünleşmeleri amacına yönelik toplumsal farkındalık oluşturulmasına yönelik de çalışmalar yapılacağını söyledi.

“Engelli vatandaşlarımız bize emanet”

Toplantıda konuşan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı da, böyle bir projenin içerisinde yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Biz engelli vatandaşlarımızın bize emanet olduğunu düşünüyor ve onlara en iyi imkanları sunacağımıza söz veriyoruz" şeklinde konuştu.

“Hepimiz birer engelli adayı olduğumuzu unutmamalıyız” diyen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Allah kimseyi gönül, ruh ve özellikle vicdan özürlü etmesin. Diğer bütün engeller, gayretlerimizle aşılacaktır” şeklinde konuştu. 

Tanıtım toplantısının ardından, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve diğer protokol üyeleri, İSÖM’e bağlı engelli vatandaşlarımız tarafından üretilen el sanatları sergisini ziyaret ettiler.

"Erişilebilir Tuzla" projesiyle, okullarda, sağlık kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşlarında engellilere yönelik fiziksel altyapı düzenlenecek.
18 ay sürecek projenin bütçesi 1 milyon 228 bin 920 lira olarak belirlendi.


FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER