Tuzla'da Hz. Osman Camii’nin temeli atıldı

Aydınlı Mahallesi Konaşlı Mevkii’nde yapılacak Hz. Osman Camii’nin temeli, dualarla atıldı. Temel atma törenine Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Müftüsü Ahmet Silkin, camii yaptırma derneği üyeleri ve Aydınlı sakinleri katıldı. Tuzla Müftüsü Ahmet Silkin törende yaptığı konuşmada, “Nerede bir hayır faaliyeti varsa, orada Sayın Başkanımız Şadi Yazıcı’yı görüyor ve büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Tuzla'da Hz. Osman Camii’nin temeli atıldı
HABERİN GALERİSİ
Tuzla Haz. Osman Cami

Tuzla Haz. Osman Cami

Konaşlı Mevkii’nde yapılacak olan Hz. Osman Camii’nin temel atma töreni, Tuzla 1. Ahmet Camii İmam Hatibi Ahmet Karagöz’ün okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından, törenin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Muhittin Kılıç, “Allah’ın mescitlerini, ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekatı veren ve Allah’tan başka kimseden korkmayanlar imar eder.” Mealindeki ayeti okuyarak, müminlerin  hayır işlerinde yarıştıklarını ifade etti. Dernek Başkanı Kılıç konuşmasında, Hz. Osman Camii’nin, düşünce aşamasından temel atma aşamasına kadar her aşamada desteklerini esirgemeyen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Tuzla’nın 55. camisi
Tuzla Müftüsü Ahmet Silkin, törende yaptığı konuşmada, Hz. Osman Camii’nin Tuzla’nın 55. Camisi olacağını belirterek, “Ayrıca bu camii şerifle birlikte, Tuzlamızda 4 halifemizin ismi de camilerimizde yer almış oldu” şeklinde konuştu.

Medeniyetimizde camilerin yeri ve önemine vurgu yapan Müftü Silkin, “Camilerimiz geçmişe ve geleceğe açılan pencerelerimizdir” dedi. Tarihimizde ve medeniyetimizde şehirciliğin cami merkezli kurulduğunun altını çizen Silkin, “Bizim medeniyetimizde şehirlerimiz, camilerimizin manevi havasından beslenir” şeklinde konuştu. Camilerimizin, toplumu kenetleyen ve birleştiren çimento vazifesi gördüğünü de ifade eden Müftü Ahmet Silkin, konuşmasının sonunda Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın hayır faaliyetlerine katkısından övgüyle söz ederek teşekkür etti. “Nerede hayırlı bir iş, bir faaliyet varsa, sayın başkanımızı orada görüyoruz. Maddi manevi katkılarına, desteklerine şahit oluyoruz. Bu bakımdan Sayın Başkanımıza teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

Camilerimizin içini doldurmalıyız
Hz. Osman Camii’nin temel atma töreninde söz alan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı konuşmasında her mevkiinin bir yükümlülüğü olduğunu ifade ederek, “Bizim yükümlülüğümüz de, toplumumuzu maddi ve manevi açıdan geleceğe hazırlamaktır” şeklinde konuştu.

Şanlı medeniyetimizde ecdadımız, gittiği her yere kubbelerle adeta birer mühür vurmuştur diyerek camilerin önemine vurgu yapan Başkan Yazıcı, “Camileri inşa etmek elbette çok önemli ve kutlu bir vazifedir. Ancak inşa edilen camilerimizin içini doldurmak ve gençliğimizi manevi zırha büründürmek çok daha büyük önem arz etmektedir” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından temel atma töreni kurban kesimi dualar edilerek yapıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER