Tuzla Halk Meclisi, Mimar Sinan’da toplandı

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, başkan yardımcılarıyla birlikte katıldığı Mimar Sinan Mahallesi Halk Meclisi toplantısında, mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi ve projelerini anlattı.

Tuzla Halk Meclisi, Mimar Sinan’da toplandı

Tuzla Belediyesi’nce düzenlenen ‘Halk Meclisi’ toplantısı, Mimar Sinan Mahallesi’nde yapıldı. Mimar Sinan Mahallesi Semt Konağı’nda gerçekleştirilen Halk Meclisi toplantısına Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, başkan yardımcıları Ahmet Çabuk, Serhan Kural, Av. Mehmet Çelikel ve  Funda Oktay’ın yanı sıra birim müdürleri katıldı.

Belediyenin yapmış olduğu hizmetleri anlatan Başkan Dr. Şadi Yazıcı, daha sonra da mahalle sakinlerinin sorunlarını, görüş ve isteklerini dinledi. Yaşanan sorunların en kısa sürede çözülmesi için kararlı bir irade ortaya koyup, samimiyetle çaba gösterdiklerini belirten Yazıcı, daha önceki halk meclisinde vermiş oldukları sözleri yerine getirdiklerini vurguladı.

Gecekonduların Takası Gerçekleşti

23 Nisan Caddesi’nde, hazine arazisi üzerindeki dere yatağında yer alan gecekonduların, toplu konutlardaki dairelerle takasını gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Yazıcı “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gecekondu ve Mesken Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda gece kondu sahiplerine birer daire vererek, yağışların meydana getirdiği sorunları, kimseyi mağdur etmeden çözdük” dedi.

Konuşmasında mülkiyet hakkında değinen Başkan Yazıcı şunları söyledi:

“Mimar Sinan Mahallesi’nde tüm yapılar imarlı ve ruhsatlı oluyor. Mülkiyet hakkı kutsaldır, yapıların imarlı iskanlı olması yaşadığımız bölgenin değerini artırmakta. Tuzlamızın genelinde olduğu gibi Mimar Sinan mahallemizin de değeri her geçen gün artmaktadır” dedi. 

“Modernizasyon Çalışmaları Bittiğinde Koku Sorunu Ortadan Kalkacak”

Toplantıda Şifa ve Mimar Mahallesi’nin ortak şikayeti olan ‘koku’ sorunu da gündeme geldi. 

“Mahalle sakinlerinin koku yüzünden çok mağdur olduklarını biliyoruz” diyen Başkan Yazıcı,  Sağlık Bakanlığı, Çayırova Belediyesi ve diğer ilgililerle görüşmelerimiz oldu. Bu noktada sanayi sitelerinin arıtma sistemleri ve modernizasyon çalışmalarını takip ediyoruz. İnşallah koku sorunu modernizasyon çalışmaları tamamlandığında ortadan kalkacak” şeklinde konuştu.

Mimar Sinan Alışveriş Merkezine kavuşuyor

Mimar Sinan ve Şifa mahallelerinin ortak kullanacağı ve bölgeye hareket getirecek ŞİFA AVM’nin ihalesinin tamamlandığını vurgulayan Başkan Yazıcı, Şifa Mahallesi’nin ortasında yeni bir ticaret ve alışveriş merkezi olacak Şifa AVM’nin ihalesini belediye olarak yaptıklarını ve inşaatın TUZYAP A.Ş tarafından yapılacağını belirtti.

Programın sonunda halk meclisine katılan vatandaşlarla bir süre sohbet eden Başkan Yazıcı, Halk Meclisine yoğun katılımın gerçekleşmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER