Tuzla Halk Meclisi İçmelerde Toplandı

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Halk Meclisi toplantılarını İçmeler Mahallesi’nde sürdürdü. Başkan Yazıcı, kamu yatırımları ve ulaşım avantajlarıyla İçmeler Mahallesi’nin değerinin artacağını söyledi.

Tuzla Halk Meclisi İçmelerde Toplandı
Tuzla Halk Meclisi İçmelerde Toplandı

Başkan Yazıcı : İçmeler Mahallesi’nin En Önemli Sorununu Çözdük

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Halk Meclisi toplantılarını İçmeler Mahallesi’nde sürdürdü. Başkan Yazıcı, kamu yatırımları ve ulaşım avantajlarıyla İçmeler Mahallesi’nin değerinin artacağını söyledi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın İçmeler Mahallesi Huzur Kıraathanesi’nde düzenlediği Halk Meclisi’ne Tuzla Belediye Başkan Yardımcıları Serhan Kural, Mehmet Çelikel, Turgut Özcan, Tuzla Belediyesi daire müdürleri ile İçmeler Mahallesi sakinleri katıldı.

Marina Projesi ile Tuzla’ya Merkez Kazandıracağız
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla’yı halkın ortak aklı ile yönettiklerini söyledi. Tuzla halkının ortak aklının ilçeye bir merkez kazandırılması isteğinin ön sıralarda yer aldığını belirten Başkan Yazıcı, bu düşünceyi Marina Projesi ile hayata geçireceklerini söyledi. Başkan Yazıcı, “Tuzla’yı değerlendirecek, kıymetlendirecek olan Marina Projesi ile denizin üzerinde alışveriş merkezi kuruyoruz. Biz oraya “Tuzla dışına gitmek istemiyoruz” diyenler için bir merkez hazırlıyoruz. Bu merkez yılda 25 milyon insanın eğlencesiyle, dinlenmesiyle, yürüyüşüyle, alışverişiyle, parkı, bahçesini gezmesiyle ziyaret edeceği bir merkez oluşturuyoruz. Tuzla’da 2 bin 500 insanımıza da istihdam sağlayacak bir merkez kuruyoruz.” dedi.

İçmeler Mahallesi’nin En Önemli Sorununu Çözdük
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İçmeler Mevkii’nde yapılan kentsel dönüşümün bölgenin en önemli sorununa çözüm olduğunu söyledi. Başkan Yazıcı, “İçmeler Mahallesi’nde yaptığımız kentsel dönüşümle depreme dayanıklı, mülkiyet problemi çözülmüş, hak sahiplerinin kendi arasındaki problemi çözen, yolu genişleten bir uygulamaya imza attık. Yolda 11,5 metre genişleme oldu. Tek şeritlik yol, 2 şeride çıktı. Biz, İçmeler Mahallesi’nin en önemli problemlerinden biri olarak gördüğümüz sorunu çözdük.” şeklinde konuştu.
Şelale Park’ı yaz mevsiminde hizmete açacaklarını belirten Başkan Yazıcı, “İçmeler Mahallesi’ne yürüme mesafesinde olan bu park, herkesin rahatlıkla faydalanabileceği bir alan olacak. İstanbul’un en fonksiyonel parkını Tuzla halkının hizmetine sunacağız” dedi.

Devlet Hastanesi İhale Aşamasına Geldi
İçmeler Mahallesi’ndeki bir diğer önemli yatırımın da Devlet Hastanesi olacağını belirten Başkan Yazıcı, konuşmasına şu şekilde devam etti: “İçmeler Mahallesi’ne 1 sağlık ocağı yaptık. Devlet Hastanesi’ne ek bina yaptık. Tuzla ve İçmeler Mahallesi, 400 yataklı, içinde 70 yataklı yanık ünitesinin de olduğu Devlet Hastanesi’ne kavuşuyor. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi de bu alanda yapılacak. Bunun tüm teknik ve hukuki mevzuatları tamamlandı. TOKİ tarafından ihaleye çıkma aşamasına geldi. Geçen hafta Ankara’ya giderek takibini gerçekleştirdik. Mayıs ayında ihaleye çıkıyor.”

İçmeler’e 3 Okul Kazandıracağız
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Halil Türkkan İlköğretim Okulu’nun deprem riski nedeniyle yıkıldığını ancak okul arazisinin bulunduğu bölgedeki mülkiyet sorunu ve mahkeme nedeniyle yeni bir okul yapılamadığını söyledi. Bazı kesimlerin hukuki engeli yok sayıp kasıtlı söylemlerde bulunduğunu belirten Başkan Yazıcı, “Tuzla Belediyesi olarak, bütçemizden pay ayırarak 2 okul yapmak için ihale yaptık. Birisini İçmeler’de, diğerini Şifa Mahallesi’nde yapacağız. İçmeler’de ve E-5 altında hayırseverler aracılığıyla 2 okul daha yaptıracağız. Her yıl okullarımıza yaklaşık 3 milyonluk hizmet veriyoruz. İçmeler Mahallesi’nde yıkılan okulun yerine yeni okul yapmak için çok çaba verdik. 435 vatandaşımızın mülkiyet problemi ve alanla ilgili mahkeme sürdüğü için bu alana okul yaptırılamıyor. Okul yapılamadığı için çeşitli dedikodular mevcut. 60 yıldır süren, Türkiye’nin en eski 2. kadastral davası nedeniyle bu alanda okul yapılamıyor ama o alanda mutlaka okul yaptıracağız.” ifadesini kullandı.   

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, önce Marmaray, ardından Anadolu yakası metrosu ile İçmeler’in ulaşım avantajıyla değerinin artacağını söyledi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, toplantıda vatandaşların sorularını da yanıtladı.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2013, 21:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER