Toplantıya Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, Tuzla Belediye başkanı Dr. Şadi  Yazıcı, Tuzla Emniyet Müdürü Halid Serdar Uçan, Tuzla protokolü ve  emniyet mensupları katıldı.  
Toplantıda konuşan Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, polis - vatandaş  ilişkilerindeki uyumun önemine değinerek, "Polis-vatandaş diyalogu ne  kadar iyi olursa, başarıya o denli ulaşılacağının bilinmesi gerekir.  Kendi huzuru ve dolayısı ile hepimizin huzuru için halkımız, polisine  güvenmeli ve yardımını esirgememelidir. Daha güzel günler için  polis-vatandaş el ele olmalıdır. 'Halkıyla bütünleşmeyen, halkına  dayanmayan hiçbir kurum başarılı olamaz' düşüncesinden hareketle  ilçemizde halkla ilişkilere büyük önem verilmiş, çağdaş yönetim  anlayışıyla ve insan odaklı hizmet prensibiyle halkımızın güven ve  desteğinin kazanılmasında büyük başarılar elde edilmiştir" şeklinde  konuştu.
Polis Teşkilatının Destekçisiyiz 
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da konuşmasında, polis  teşkilatının 167. yıldönümünü kutlayarak, emniyet hizmetlerinin önemine  değindi. Tuzla Belediyesi olarak, Tuzla ölçeğinde tüm kamu kurumlarının  vatandaşımıza en iyi şekilde hizmet verebilmesi için gerekli imkanların  temininde her zaman öncü ve destekçi olduklarının altını çizen Belediye  Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "bu anlayışla yürüttüğümüz hizmetler  çerçevesinde, Kaymakamlık hizmet binamızı ve jandarmadan devraldığımız  Orhanlı'daki polis merkezini yenileyerek halkımızın hizmetine sunduk.  Ayrıca İlçe Emniyet Müdürlüğü için yaptığımız yeni hizmet binası da  tamamlanmak üzere. Belediye olarak hiç bir ayrım gözetmeksizin, tüm kamu  kurumlarının en güzel şekilde hizmet vermesi için gayretlerimiz devam  edecek" dedi. 
Toplantıya ev sahipliği yapan Tuzla İlçe Emniyet Müdürü Halid Serdar  Uçan da konuşmasında Polis Teşkilatı'nın kuruluşu ve hizmetleri hakkında  bilgi verdi. Uçan konuşmasında, "İlk defa Polis Teşkilatı 10 Nisan 1845  tarihinde yayınlanan polis nizamnamesi ile kurulmuştur. 1845 tarihi,  Türk Emniyet Teşkilatı açısından önemli bir noktadır. Çünkü bu tarihe  kadar zabıta olarak nitelenen teşkilat, 10 Nisan 1845'ten itibaren polis  adı altında hayata geçmiş ve bugün emniyet teşkilatının kuruluş günü  olarak kabul edilmiştir. Türk polisi; anayasa, kanunlar, tüzükler,  yönetmeliklerin verdiği yetki ile cesaret, feragat ve fedakarlıklarla  gece gündüz demeden görevini yapmaktadır. Devletin bekası, milletin  huzur ve güvenliği için kutsal yemine bağlı kalarak gerektiğinde canını  ve malını feda etmekten çekinmemektedir" dedi.                                    
            
              Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2012, 14:23
            
            
                      
                             
                          
                    
Polis Teşkilatının 167. yılı Tuzla'da kutlandı
Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 167. yıldönümü kutlanıyor. Kutlamalar çerçevesinde, Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından, Tuzla Belediyesi Semiha Kibar Sosyal Yaşam Merkezi'nde yemekli toplantı düzenlendi.
                        YORUM EKLE
    
              
          1
          Ataşehir’de Derelerdeki Köprüler Yenileniyor
        
            
          2
          Bilimadamlarından Mars hakkında önemli açıklama
        
            
          3
          Bahreyn'de muhaliflerin Formular 1 öfkesi
        
            
          4
          ABD'de Belediye Başkanı komşularını kurtarırken...
        
            
          5
          ÇİĞDEM YORGANCIOĞLUN‘DAN YENİ SERGİ
        
            
          6
          Şırnak'ta şehit olan iki askere veda
        
            
          7
          Kahramanmaraş'taki patlamada ölü sayısı artıyor
        
            
          8
          KEMAN SANATÇISI BURCU GÖKER TÜRKİYE KONSERLERİ...
        
            
          9
          Deklanşöre 15’inci kez “Devlet” için basılacak…
        
            
          10
          230 ölü Tıbbın İlerlemesini ve dirilmeyi bekliyor…
        
        
  SON DAKİKA HABERLERİ
  ANKETTüm Anketler
  SIRADAKİ HABER