Mehmet Akif Ersoy Tuzla’da Anılıyor

“2011 Mehmet Akif Yılı” kapsamında Tuzla Kaymakamlığı, Tuzla Belediyesi ve Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen etkinlikler, İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde başladı. Üç gün sürecek etkinlikler kapsamında konferans, şiir dinletisi, tiyatro, skeçler ve sinevizyon gösterisi yer alıyor.

Mehmet Akif Ersoy Tuzla’da Anılıyor
Akif’in Yaşamı Nasıl Bir Gelenekten Geldiğimizin Örneğidir

Etkinlik açılışında konuşma yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı 2011 Mehmet Akif Yılı kapsamında yıl boyunca birçok etkinlik düzenlediklerini ifade etti.Mehmet akif Ersoy’un vatanına aşk derecesinde bağlı olduğunu, eserleriyle Türk şiirinin gururu olduğunu vurgulayan Başkan Yazıcı “çocuklarımıza ve gençlerimize Akif’i anlatmalı, eserlerini okutmaya teşvik etmeliyiz” dedi. Çanakkale Zaferinin ruhunun, Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitlerine yazdığı şiirle anlaşılacağını belirten Başkan Yazıcı, “Nasıl bir gelenekten geldiğimizi, peygamber sevgisiyle çocuklarımızı nasıl büyüteceğimizi İstiklal şairimizin mısralarında çok rahat görebiliriz” dedi.


2011 Mehmet Akif Yılı kapsamında, “Mehmet Akif Ersoy’u An(L)ıyoruz” başlığı ile düzenlenen etkinlikler İdris Güllüce Kültür Merkezinde gerçekleşiyor.

Yazar Vehbi Vakkasoğlu’nun açılış konferansı ile başlayan etkinlikler kapsamında, Ahmet Yenilmez’in sahnelediği “Safahat Tiyatrosu”, Ertuğrul Erkişi konseri, Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve mücadelesini anlatan sinevizyon ve Tuzlalı öğrencilerin sahneledikleri, Milli Şairimizin hayatından kesitler aktaran kısa oyunlar yer alıyor. Üç gün boyunca devam edecek olan etkinlikleri, Tuzladaki ilköğretim okulu öğrencileri gruplar halinde takip ediyor.

Asım’ın Nesli Akif’i Yaşıyor

İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde kurulan 5 ayrı sahnede gün boyu kısa hikayeler sahneleyen öğrenciler, seyredenler tarafından büyük beğeni ile karşılanıyor. Oyunlarda, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatında önemli yer alan bölümler sahneleniyor. Akif’in, “Bülbül” şiirini anlatan hikaye, Tuzla Behiye Dr. Nevhiz Işıl Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından, “Çanakkale Şehitlerine” isimli eserini kaleme aldığı El-Muazzam Tren İstasyonu, Barış Manço İlköğretim Okulu ve Tuzla Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri tarafından, “Çay Saati” isimli oyun Evliya Çelebi İlköğretim Okulu ve Tuzla Halil Türkkan İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından, “Taceddin Dergahı” oyunu Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu ve Tuzla Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından “Hasbihal” isimli oyun ise Yunus Emre İlköğretim Okulu ve Orhanlı Lisesi öğrencileri tarafından sahneleniyor.

Oyunları izleyen gruplara ayrıca Tuzla Halil Türkkan İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından bir de ney dinletisi sunuluyor. Etkinlikleri takip eden öğrenciler daha sonra Mehmet Akif Ersoy maketi ile hatıra fotoğrafı da çektirebiliyor.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER