Kullanılmış yağı getir yenisini al

Tuzla Belediyesi, temiz bir çevre için ev ve iş yerlerinde kullanılan bitkisel yağları alarak yerine yenisini ücretsiz olarak veriyor.

Kullanılmış yağı getir yenisini al

Lavaboya dökülen bir litre atık yağın, bir milyon litre suyu kirlettiğine dikkat çekerek bir kampanya başlatan Tuzla Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, evlerde biriktirilen atık yağları alıp her 5 litre atık yağ için 1 litrelik ambalajlı yağ hediye ediyor.

Her ay 900 ton dönüştürülebilir atık toplayarak geri dönüşümde liderliği elinde bulunduran Tuzla Belediyesi, ev ve işyerlerinde kullanılan bitkisel yağların toplanması için başlattığı kampanya ile, çevreye ve ekonomiye katkı sunan dönüşüm projelerine tüm hızıyla devam ediyor.

Tuzla Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından sürdürülen kampanya ile, ev ve işyerlerinde kullanılan bitkisel atık yağlar, belediye ekipleri ve anlaşmalı firma çalışanları tarafından toplanıyor. Vatandaşların dönüşüm kampanyasına katılımını teşvik etmek amacıyla, her 5 litre atık yağ için vatandaşa 1 litre bitkisel yağ hediye eden Tuzla Belediyesi, ayda ortalama 8 bin litre atık yağ topluyor.

Kampanya hakkında bilgi veren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Belediyesi'nin geri dönüşümde liderliği elinde bulundurduğunu ifade ederek, "ayda ortalama 900 ton geri dönüştürülebilir atık topluyoruz. Özellikle insan ve çevre sağlığı açısından büyük önem arz eden atıkların toplanmasına ayrı bir önem veriyoruz. Vatandaşlarımızı ve öğrencilerimizi bu konularda bilgilendiriyoruz. Bu çalışmaların sonucu olarak da ayda ortalama 200 kilo atık pil ve 1 ton elektronik atık topluyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Yazıcı, atık yağların toplanmasıyla ilgili olarak da şunları söyledi:


Evlerde ve lokantalarda kullanılan atık yağların lavaboya veya toprağa dökülmesi, çevre açısından çok büyük zararlara yol açmaktadır. Bir litre atık yağın, bir milyon metreküp suyu kirlettiği, bilimsel araştırmalarla ortaya konmuş ve bu durum çevremiz için ciddi bir tehdittir. Atık su kanallarına karışan bitkisel yağlar, kanalizasyon sistemlerini tıkadığı gibi, denizlere ulaşarak sularda yaşayan canlılara da ciddi zararlar vermektedir. Atık sulara karışan yağları ise biyolojik olarak arıtmak mümkün olamamaktadır. Bütün bu etkiler dikkate alındığında, durumun vahameti ortadadır. Bu yüzden Tuzla Belediyesi olarak bu konuya özel bir önem veriyor ve vatandaşımızın kampanyaya katılımını özendirmek amacıyla, ekiplerimize teslim edilen her 5 litre atık yağ karşılığında vatandaşımıza 1 litrelik ambalajlı sıvı yağ hediye ediyoruz.

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2012, 11:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER