Engelsiz cami engelsiz ibadet Tuzla’dan Start Alıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı Camiler Haftası münasebetiyle "Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet" temalı proje Tuzla’da başlıyor.

Engelsiz cami engelsiz ibadet Tuzla’dan Start Alıyor
Tuzla Belediyesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ortaklaşa gerçekleşen proje kapsamında Tuzla'daki tüm camilerin bakım, onarım, engelli asansörü, görme engelli takip yüzeyi ve temizlikleri yapılarak, camilere engelli vatandaşlarımızın daha rahat erişimini sağlayacak düzenlemeler gerçekleştiriyor. İlk örneğinin, Tuzla Çiçekçiler Camii'nde uygulandığı projenin tanıtım ve açılış töreni Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mehmet Görmez de katılımıyla yapılacak.

Tuzla belediyesi, Camiler Haftası dolayısıyla, Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte gerçekleştirdiği "Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet" projesi kapsamında ilçedeki tüm camilerin ve özellikle abdesthanelerin bakım, onarım, boya ve temizliklerini gerçekleştiriyor. Çevre düzenlemeleri ve bahçe zeminleri, bordür tretuvar ve asfalt kaplamaları yenileniyor. Bay ve bayan tuvaletleri ve abdesthanelerinin tadilat ve tamiratlarının yapıldığı proje kapsamında lavabolar, fayanslar, taşlar, ayna ve musluklar kontrol edilerek temiz ve kullanılabilir hale getiriliyor. Gerekli yerlerde temizlik, boya veya badana işleri yapılıyor.
Türkiye’de ilk örneğinin Tuzla Çiçekçiler Camii'nde uygulandığı proje kapsamında cami adeta yeniden çiçek açtı. Abdesthane ve tuvaletlerde gereken temizlik, boya ve tadilatlar yapılarak yenilendi. Cami minaresi boyandı. Bahçe zemininin asfalt kaplaması yenilendi. Çevre düzenlemesi yapıldı ve bordür tretuvar çalışması yapıldı. Görme engelliler için bahçede rahat ulaşılabilir ve rahat kullanılabilir bir tuvalet yapıldı. Zemine görme engelli takip yüzeyi döşendi. Merdivenle çıkılan camiye, engelli asansörü ilave edildi.

Açılış; Çarşamba Günü
Tuzla Belediyesi tarafından, Diyanet İşleri Başkanlığı ile ortaklaşa gerçekleştirilen projenin tanıtımına ve örnek çalışmaların yapıldığı Çiçekçiler Camii açılışı 3 Ekim Çarşamba saat 13:00’da Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmezin katılımıyla yapılacak. Programda ayrıca Camiler Haftası münasebetiyle “Engelsiz Cami Engelsiz İbadet teması” anlatılacak.

 Proje hakkında bilgi veren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla'daki tüm cami, okul, sağlık tesisleri ve benzeri birçok sosyal alanlarda temizlik ve bakım hizmeti verdiklerini ifade ederek, "özellikle bu projemizle camilerimizde, bir yandan temizlik ve tadilat işlerini yaparken, diğer taraftan çok daha büyük önem arz ettiğini düşündüğüm engelli vatandaşlarımızın camilerimize erişimini kolaylaştıracak düzenlemeler yapıyoruz. Böylece hem engelli vatandaşlarımızın, hem de ileri yaşta olan ve hareket güçlüğü çeken vatandaşlarımızın, ibadetlerini daha rahat bir şekilde yapmalarını sağlamış olacağız. Ülkemizde ilk örneğinin Tuzlamızda uygulandığı bu projenin yaygınlaşmasıyla, önemli bir ihtiyacın karşılanmış olacağını düşünüyorum.

Diyanet İşleri Başkanlığımız ile birlikte yürüttüğümüz bu önemli projenin, Tuzlamıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2012, 06:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER