Başkan Yazıcı dernek açılışına katıldı

Tuzla İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Derneğin açılış törenine İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Müftüsü Ahmet Silkin, dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Dernek merkezi önünde verilen mehteran konserinin ardından dernek merkezi hizmete açıldı.

Başkan Yazıcı dernek açılışına katıldı
Tuzla İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği merkezi Açılış töreninde konuşan İstanbul Milletvekili Erol Kaya, İmam Hatip okulları ile ilgili bir anekdot aktardı: Görev yaptığı okulda lavaboları elleriyle temizleyen İmam Hatip Lisesi müdürünü gören bir öğretmenin, “Hocam siz bırakın, nöbetçi öğrenciler bu işi hallederler” demesi üzerine, “Burada geleceğin başbakanı yetişiyor. Ben ülkemin başbakanına lavabo temizletmem” dediğini aktaran Kaya; “Bu okullar bizleri yönetime taşıdı, bizler de bu okulları geleceğe taşıyacağız” şeklinde konuştu.

Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet konuşmasında, İmam Hatip liselerinin millet nezdinde önemli yeri olduğuna vurgu yaparak, zorluklarla dolu serüvenleri olmasına rağmen, “İmam Hatip okullarının millet nezdindeki itibarı hiçbir zaman eksilmemiştir” dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ise konuşmasında, eşinin de İmam Hatip Lisesi mezunu olduğunu söyledi. Sivil toplum örgütlerinin önemine de değinen Başkan Yazıcı, gerek okullara gerekse derneklere her zaman ellerinden gelen desteği vermeye devam edeceklerini ifade etti.

Tuzla İmam Hatip Lisesi Müdürü M. Şerif Keskinoğlu da konuşmasında, müdürlük görevini kendisini mezun eden öğretmenlerden devraldığını belirterek, “Tüm zorluklara rağmen başarı çıtamızı her yıl daha yukarı taşımanın gayreti içerisinde olacağız” dedi. Okul Müdürü Keskinoğlu, “Derneğin kurulmasında çok büyük desteğini gördüğümüz Belediye Başkanımız Sayın Dr. Şadi Yazıcı’ya, öğrencilerimiz ve üyelerimiz adına teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER