Anadolu Yakası'nın tek otomobil müzesi Tuzla'da

Tuzla’da inşa edilen İstanbul Anadolu yakasının en fonksiyonel parkının inşaatında son aşamaya gelindi.

Anadolu Yakası'nın tek otomobil müzesi Tuzla'da

110.000 m2’lik  bir alana sahip Şelale Park, alan büyüklüğünden daha çok içerisindeki hizmet birimleri ile iddialı. Anadolu yakasına yeni bir soluk getirecek Şelale Park’ta bir de nostaljik araba müzesi yer alacak

içerisinde lunapark, çocuk oyun alanları, trafik köyü, yüzme havuzu, spa, sauna, planetaryum, kafe, gemi kafeterya, spor alanları, terapi odaları, piknik alanları, amfi tiyatro, çarşı, mescit ve şelale gibi oldukça zengin ve fonksiyonel hizmet birimlerinin yer aldığı Şelale Park'ta bir de otomobil müzesi bulunacak.

Tuzla Belediyesi tarafından yapımı hızla devam eden Şelale Park'ta yer alacak nostaljik otomobil müzesi, İstanbul'un dördüncü, Anadolu yakasının ise ilk ve tek otomobil müzesi olacak. Toplam bin 700 metrekarelik alana sahip iki kattan oluşacak otomobil müzesinde denize hakim bir de kafeterya bulunacak. İçerisinde asansör, yangın merdiveni, idari bürolar, tuvaletler ve otomobil teşhir alanlarının bulunacağı müzede bir de araç bakım servisi olacak. İstanbul'un dördüncü, Anadolu yakasının ise tek otomobil müzesi olacak tesis, 33 araç sergileme kapasitesine sahip olacak.

İnşaatı hızla devam eden ve yakında hizmete girmesi beklenen proje ile ilgili bilgi veren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Şelale Park, içerisinde yer alacak fonksiyonel hizmet birimleri ile bölgede çok önemli bir boşluğu dolduracak ve sadece Tuzla halkına değil, çevresindeki bölge halkına da hizmet verecek önemli bir hizmet olacak" şeklinde konuştu.






Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2012, 13:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER