VANLI ÇOCUKLARA ÇEKMEKÖY'DEN 23 NİSAN HEDİYESİ

Kızılay Çekmeköy Şubesi; Çekmeköy Belediyesi’nin katkılarıyla, Van depreminin ardından büyük travma yaşayan Vanlı çocuklara 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında çifte bayram yaşattı.

VANLI ÇOCUKLARA ÇEKMEKÖY'DEN 23 NİSAN HEDİYESİ

VANLI ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ

Kızılay Çekmeköy Şubesi, Vanlı çocuklara çifte bayram yaşattı.

Kızılay Çekmeköy Şubesi, Van depreminin ardından büyük travma yaşayan Vanlı çocukları unutmadı. Çekmeköy Belediyesi’nin katkılarıyla Ocak ayında başlatılan “Van’da Oyuncaksız Çocuk Kalmasın” kampanyasında sona gelindi. 4 ay süresince devam eden kampanyada toplanan 60 bin oyuncak, Kızılay Çekmeköy Şube Başkanı İlhami Yıldırım ve gönüller tarafından Van’daki çocuklara ulaştırıldı. Ülkenin dört bir yanında büyük coşkuyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, oyuncaklarına kavuşan depremzede Vanlı çocuklar için çifte bayrama dönüştü.



“1 Oyuncak 1 Tebessüm” sloganı ile yola çıkan ekipler, 23 Nisan haftasında, 4 gün boyunca Van’da köyleri dolaştı. Başta Erciş ilçesindekiler olmak üzere Van’daki tüm çocuklara ulaşmak isteyen ekipler, 6 gruba ayrıldı.  İlköğretim okulları ve anaokullarını dolaşan ekipler, depremde evlerini kaybeden aileler için konteynır kentleri de ziyaret etti.

Çocuk, Her Koşulda Çocuk

Depremin ve beraberinde getirdiği çaresizliğin içinde umudu simgeleyen çocuklar, oyuncaklarına kavuştukları anlarda görülmeye değer kareler yaşattı. Kendilerine verilen poşetleri merakla açan çocuklar, sevinç içinde oyuncaklarına sarılarak depremin izlerini taşıyan yollarda evlerinin yolunu tuttu.

Şube Başkanı Yıldırım: “Bizim de Ayaklarımız Yerden Kesildi”

Köylere dağılarak oyuncak dağıtan ekipleri koordine eden Kızılay Çekmeköy Şube Başkanı İlhami Yıldırım, Erciş’te yapılan dağıtımlar sırasında şunları söyledi: “Depremden sonra büyükler dünyalarını yeniden kurmak için koşturmaca içine girdiler. Çocuklarının yarınları için çalışırken, bugün hissettikleri ile çok fazla ilgilenemiyorlar. Biz hem çocukların eksik kalan yanlarını tamamlamak hem de ailelerin üzerinden yük almak için buradayız. Bir çocuğun dünyası hayallerinden ve oyuncaklarından ibaret olmalı.  Bizler getirdiğimiz oyuncaklarla bu hayal dünyasını ayakta tutmak istiyoruz. Bir oyuncağın çocukların yüzünde yarattığı tebessümü görünce, bizim de mutluluktan ayaklarımız yerden kesildi.



Van’a Güneş Doğana Kadar Buradayız

Van’ı yıkan 7,2’lik depremin ardından 6 ay geçti. 6 ay boyunca ellerini hiç Van’ın üzerinden çekmeyen Kızılay Çekmeköy Şubesi ve Çekmeköy Belediyesi, Van’a gönderilen yardımlar, ilçede misafir edilen ailelerden sonra sıra Vanlı çocuklara geldi. Çekmeköy ilçesinde başlatılan “Van’da Oyuncaksız Çocuk Kalmasın” kampanyası, sosyal medya aracılığı ile çığ gibi büyüyerek tüm ülkenin katılım sağladığı bir kampanyaya dönüştü. 7’den 70’e geniş bir kitlenin katılım sağladığı kampanyada yeni oyuncaklar bağış olarak kabul edildi. 60 bin parça oyuncak, gönüllüler tarafından tek tek kontrol edilerek paketlendi.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2012, 10:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER