TEDAŞ işçileri Bağıra bağıra öldüler

Erzurum'da baraj gölünde kaybolan 5 işçiden ikisinin cesedine ulaşıldı. 'Adamlar bağıra bağıra öldü' diyen görgü tanıkları 1.5 saat yardım bekleyen işçilerin ihmal kurbanı olduğunu söylüyor.

 TEDAŞ işçileri Bağıra bağıra öldüler

'Bağıra bağıra öldüler'

Erzurum'da baraj gölünde kaybolan 5 işçiden ikisinin cesedine ulaşıldı. 'Adamlar bağıra bağıra öldü' diyen görgü tanıkları 1.5 saat yardım bekleyen işçilerin ihmal kurbanı olduğu iddia etti

 Erzurum'da gergin bekleyiş... Aşkale İlçesi'nde elektrik nakil hattındaki arızayı onarmak için önceki gün Karasu baraj göletine açılan
5 TEDAŞ görevlisi bindikleri deniz bisikletinin devrilmesi sonucu kayboldu. Gece saatlerinde ara verilen arama ve kurtarma çalışmalarına dün sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yeniden başlandı. Rıdvan Akım ve Mustafa Arifoğulları'nın cesetlerine ulaşıldı. Ahmet Sait Turan, Şahin Baykal ve Feridun Öztürk'ü bulmak için seferber olan ekipler, yüzeyi yer yer buz tutan gölde arama çalışmalarını aralıksız sürdürdü. İşçilerin bulunması için baraj kapakları açıldı.Çalışmalara askeri helikopter alçak uçuş yaparak katıldı.
AİLELERİN GÖZÜ YAŞLI
Yaklaşık 3 bin kişinin bulunduğu alanda işçilerin aileleri ise göletin kıyısında gözyaşlarıyla çalışmaları izledi. Bilgi almak için gelen Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'e kaybolan görevlilerin yakınları, çalışmaların geç başladığını ileri sürerek tepki gösterdi. Vali, ihmal olup olmadığını araştıracaklarını söyledi. Aşkale Kaymakamı Asalet Karabulut ise 'Hiçbir gecikme olmadı' dedi.

SUDA CAN PAZARI
Görgü tanıklarından Metin Yaşar 'Göletten feryat sesleri yükseliyordu. 1.5 saat suyun içinde çığlık attılar.  'Bizi kurtarın' diye yalvarıyorlardı. Elimizden bir şey gelmiyordu. Saatler ilerledikçe sadece bir kişinin çığlık sesleri geliyordu. Gölün kıyısına iyice yaklaşarak fener attık. Alamadı. 10 dakika sonra o da kayıplara karıştı. Hepsi göz göre göre öldüler' dedi.
                            Kaynak: Akşam

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2012, 12:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER