Marmara Bölgesinde havalar ısınacak

Lodosun etkisiyle Marmara’da hava sıcaklıkları artacak. İstanbul’da sıcaklık 10 derecelik bir artış gösterecek. Ancak lodos yağmur da getirecek...

Marmara Bölgesinde havalar ısınacak
İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Ergün Güler, kentte buzlanma ve don olayları beklendiğini, vatandaşların bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.


Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün İstanbul'un parçalı çok bulutlu 4 derece olduğunu belirtti. Öğle saatlerinden sonra kuzey ve doğu ilçelerinde hafif kar yağışı geçişleri görüleceğini ifade eden Güler, ''Halen buzlanma ve don olayları bekleniyor. Vatandaşlar, bu konuda dikkatli olmalı'' dedi.

İstanbul'da sıcaklık 10 derece birden artacak

Güler, 20 Ocak Cuma ve 21 Ocak Cumartesi günü lodosun etkili olacağını anlatarak, ''Yarın parçalı bulutlu en düşük eksi 2, en yüksek 5 derece, Cuma günü parçalı bulutlu en düşük 2, en yüksek 9 derece, Cumartesi günü çok bulutlu en düşük 5 en yüksek 12 derece, Pazar günü en düşük 5 en yüksek 9 derece olacak. Bir süredir mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıkları, 20 Ocak Cuma gününden itibaren 2 ve 4 derece artarak, mevsim normallerine dönecek'' diye konuştu.

Ergün Güler, 21 Ocak Cumartesi günü akşam saatlerinden itibaren yağışın geleceğini aktararak, 22 Ocak Pazar günü de yağışın devam edeceğini söyledi.

Başkent buz kesti

Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk hava Ankara'da da etkisini sürdürüyor. Gece saatlerinde eksi 12 derece olan hava sıcaklığı, ilerleyen saatlerde eksi 16'ya kadar düştü.

Soğuk havanın etkisiyle şelale ve havuzlar dondu, evlerin ve arabaların camları buz tuttu. Ayrıca çatılarda buz sarkıtları oluştu. Yollarda ise gizli buzlanma meydana geldi. Gecenin ilerleyen saatlerinde kar yağışı da başladı.

Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin ekipleri yollardaki buzlanmaya karşı sabaha kadar tuzlama çalışması yaptı.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün hava tahmin raporuna göre, Ankara'da hava sıcaklığının bugün en düşük eksi 11, en yüksek ise eksi 4 derece olması bekleniyor.

Türkiye'nin en soğuk yeri: Yozgat


Türkiye’nin dün gece en soğuk yerleşim birimi sıfırın altında 31 derece ile Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesi oldu. Kayseri kent merkezinde hava sıcaklığı dün gece sıfırın altında 20 derece ölçüldü.

YURTTA HAVA DURUMU

Ülkemizin doğu kesimleri ile Ankara, İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce ve Karabük çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Ege kıyıları ile Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında orta kuvvette, iç ve batı kesimler ile Doğu Anadolu'da kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı ülkemizin doğu bölgelerinde hissedilir derecede olmak üzere (5 ila 7 derece) azalacak. Rüzgar, iç ve batı kesimlerde kuzeyli, doğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

ORTA KARADENİZ İLE BATI AKDENİZ’DE FIRTINA BEKLENİYOR

Bu gece saatlerinden itibaren Orta Karadeniz’de batı ve kuzeybatı, Batı Akdeniz’de kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6-8 kuvvetinde (60-75 km/s) fırtına beklenmektedir. Fırtınanın yarın (19.01.2012-Perşembe) öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir. Fırtına nedeniyle denizcilerimizin ve ilgililerin tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

BATI KARADENİZ KIYILARINDA YOĞUN KAR YAĞIŞI!

Yapılan son değerlendirmelere göre; Zonguldak ve Bartın başta olmak üzere Batı Karadeniz kıyılarında (Sinop, Kastamonu ve Düzce'nin kıyı ve denize bakan yamaçdaki ilçeleri) yoğun kar yağışı beklenmektedir. Yarın (Perşembe) öğle saatlerine kadar yer yer tipi şeklinde etkisini sürdürmesi beklenen kar yağışının oluşturabileceği; ulaşımda aksama, görüş mesafesinde azalma, eğimin yüksek olduğu yerlerde çığ, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ZİRAİ METEOROLOJİK UYARI

Yurdumuz Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında bulunmaktadır. Bu nedenle; 18-19 ve 19-20 Ocak geceleri, Ege ve Akdeniz Bölgeleri’nin kıyı kesimlerinde hafif, iç kesimlerde orta kuvvette, yüksek kesimlerde kuvvetli, DON OLAYI beklenmektedir. Tarımsal faaliyetin sürdüğü bu bölgelerimizde hasat dönemindeki narenciye ve muz üreticilerimiz, çiçeklenme dönemindeki yenidünya, badem vb. meyve ile sebze ve serada üretim yapan yetiştiricilerimizin gerekli tedbirleri almaları, yörelerindeki don durumu hakkında daha detaylı bilgi almak için en yakın meteoroloji müdürlüklerine başvurmaları önerilir.

Habertürk

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER