Kıskandıran, Önlenemez yükseliş! 20 ayda ikinci adam oldu

Anayasa Mahkemesi üyeliğine 31 gün bürokratlık yaparak seçilen ve büyük tartışma yaratan Alpaslan Altan, 20 ay sonra da, ikinci adam oldu. Altan, Osman Paksüt’ün görev süresinin dolmayısıyla boşalan, Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliğine getirildi.

Kıskandıran, Önlenemez yükseliş! 20 ayda ikinci adam oldu

Anayasa Mahkemesi üyeliğine 31 gün bürokratlık yaparak seçilen ve büyük tartışma yaratan Alpaslan Altan, 20 ay sonra da, ikinci adam oldu. Altan, Osman Paksüt’ün görev süresinin dolayısıyla boşalan, Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliğine getirildi.

Önlenemez yükseliş! 20 ayda ikinci adam oldu

Gazeteport'un haberine göre, Anayasa Mahkemesinde raportör olan Altan, mahkeme üyeliği için aranan nitelikleri taşımadığı için önce Şubat 2010’da denizcilikle ilgisi olmamasına rağmen, Denizcilik Müsteşar yardımcılığına atandı. Bu görevde 31 gün kaldıktan sonra da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından ‘’Yüksek Bürokrat kontenjanından’’ Anayasa Mahkemesi, yedek üyeliğine seçildi.

Altan, 12 Eylül referandumu ile Anayasa Mahkemesinin yapısı değiştirilince de, asil üye oldu. 20 ay içinde hızlı bir yükseliş yaşayan Altan, Anayasa Mahkemesine 23 yıl süreyle ve 65 yaşına kadar görev yapacak. Altan’ın atanmasında ve mahkeme üyeliğine seçilmesinde izlenen yol ‘’Hülle’’ olarak nitelenmiş ve CHP başta olmak üzere çeşitli çevrelerce istifası istenmişti.   (Vatan)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER