İstanbul’da Malatya Tanıtım Günleri başladı

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Malatya Tanıtım Günleri etkinliği İstanbul Feshane Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde başladı

İstanbul’da Malatya Tanıtım Günleri başladı
28 Ağustos-2 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek Malatya Tanıtım Günleri etkinliği açılış törenine Malatya Valisi Doç.Dr. M.Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran, törende yaptığı konuşmada, Malatya`nın Türkiye`nin ekonomik ve sosyal hayatında tartışılmaz bir yeri ve ağırlığı olduğunu söyledi. Şehirlerin ekonomik ve sosyal ağırlıklarının yanı sıra, sahip oldukları değerler ile de birbiriyle yarıştığını ifade eden Saran, “Malatya’nın tanıtımı sadece kömbeyle, kayısıyla, kirazla olmaz. Malatya’nın farklı yönleriyle kendisini tanıtması, farklı başarılarıyla kendisini ortaya koyması lazım.” dedi. Vali Saran, İstanbul’da yaşayan 400 bin Malatyalıya, Malatya’nın güzelliklerini sunmak istediklerini vurguladı.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İstanbul’daki Malatyalılarla birlikte olmaya geldiklerini söyledi. Malatya’nın tarihi, doğal, kültürel zenginliklerini Türkiye’ye tanıtmak amacıyla İstanbul’da olduklarını kaydeden Çakır, “Malatya son yıllarda önemli gelişme göstererek, cazibe merkezi haline dönüşen bir konumda. Sadece Belediyecilik anlamında değil, genel anlamda gelişiyor. Belediye olarak sorunsuz bir şehir ortaya çıkarmak için çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu da eşinin Malatyalı olması nedeniyle kendisini şehrin bir ferdi olarak gördüğünü ifade etti. Milletvekili Öznur Çalık ise kentin siyasetten devlet idaresine, spordan sanata farklı alanlarda ünlü isimler yetiştirdiğini dile getirdi. Malatya’nın Türk tarihine damgasını vuran bir il olduğunu da kaydeden Çalık, İsmet İnönü ve Turgut Özal gibi iki cumhurbaşkanından sonra şimdi de Atatürk’ün Malatyalı olduğunun söylendiğini belirterek, “Olur mu? Diyorlar, bence olur.” dedi.

Konuşmaların ardından törene katılan protokol tarafından kurdele kesilerek, Malatya Günleri’nin açılışı gerçekleşti. Açılışın ardından topluca Malatya Günleri’nde açılan stantlar gezildi. Malatya Tanıtım Günleri’nin açılışında yoğun ilgi yaşanırken, Malatya Belediyesi’ne ait stant gerek fiziki yapısı ve gerekse zengin içeriğiyle ilgi çekiyor. Malatya Belediyesi Kültür AŞ tarafından düzenlenen belediye standında yer alan fotoğraflar, afişler, sloganlar, `Değişen Malatya` ve `Malatya Fuar` dergileri, tanıtım CD, katalog ve dosyaları ile Malatya’nın tarihi ve doğal güzelliklerinin harita üzerinde gösterildiği ziyaretçi rehberi gibi tanıtım materyallerinin yanı sıra şerbet çeşmesi maketi bulunuyor.

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2012, 22:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER