Hafta sonu için aşırı sıcak uyarısı yapıldı

Türkiye, Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasıyla kavrulurken, vatandaşlar çeşitli yöntemlerle serinlemeye çalışıyor. Hafta sonu dikkat! Meteoroloji tüm Türkiye'yi daha yüksek sıcaklıklara karşı uyardı. Aşırı sıcaklar salı gününe kadar sürecek.

Hafta sonu için aşırı sıcak uyarısı yapıldı
 İstanbul Boğazı’nda denize girebilenler kendini şanslı sayıyor. Antalya’da hava sıcaklığının 41 dereceye ulaşması üzerine vatandaşlar ve turistler, dünyaca ünlü Konyaaltı Plajı’nı doldurdu. Nem oranının yüzde 15 olduğu kentte Antalyalılar denize girerek serinlemeye çalıştı. Muğla’nın Bodrum ilçesinde de kavurucu sıcaktan bunalanlar su parkı ile plajlara akın etti. Bodrum’un tek su parkı ile plajları dolduran yerli ve yabancı turistler hem eğlendi, hem de tatilin tadını çıkardı. Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 40 dereceyi bulan sıcaklardan bunalan çocuklar, bir traktörün demirden yapılan römorkuna su doldurup, havuz haline getirdikten sonra içine girip serinledi. Hava sıcaklığının 40 derecenin üzerinde seyrettiği Şanlıurfa’da çoğu vatandaş geceyi evlerinin damına kurdukları tahtlarda geçiriyor. Vatandaşların sıcaktan etkilenmemek için genellikle dondurma ve içeceklerle serinlediği kentte, bu alanda faaliyet gösteren esnaf sıcak havanın işlerine olan etkisinden memnun.   
Narenciyeyi vurdu   

Adana Ziraat Odası Basın Sözcüsü Cahit İncefikir, yaklaşık 9 milyon narenciye ağacının bulunduğu Adana’da yüzde 40-50 arasında rekolte kaybı beklediklerini söyledi. Narenciyenin hava değişiminden çok çabuk etkilendiğini belirten İncefikir, “Yaz döneminde bazı günler hissedilen sıcaklık 54 dereceyi gördü. Bu nedenle narenciye ağaçları meyvelerini döküyor. Üreticiyi zor günler bekliyor” dedi.

Denizde boğuldu

İstanbul’dan tatil için Çanakkale Biga’ya gelen Nafiye Bora (62), ailesiyle piknik yapmak üzere Şahmelek Koyu’na geldi. Burada serinlemek için denize giren Bora’nın çırpındığını gören yakınları, kadını denizden çıkardı. Hastaneye kaldırılan Bora, tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

349 kişi damdan düştü

DİYARBAKIR Dicle Üniversitesi Hastanelerinde sıcak hava nedeniyle damda yatanlardan düşme sonucu çeşitli yerlerinden yaralanan 349 kişi tedavi altına alındı, bunlardan 4’ü hayatını kaybetti. Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, yapılan araştırmada geçen yaz döneminde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 3 bin 349 kişinin damdan düştüğünün belirlendiğini söyledi. Damdan düşme olaylarının Mardin, Siirt, Batman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adıyaman ve Bingöl’de sıklıkla yaşandığını dile getiren Alan, “Bu illerde şimdiye kadar yaklaşık 2 bin kişinin damdan düştüğü belirtiliyor. Eylül ayına kadar bu rakamın 2 katına çıkması bekleniyor” dedi.

Hürriyet

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2012, 11:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER