Gümüşhane'de Klimalı Duraklar Büyük İlgi Görüyor

Gümüşhane Belediyesi tarafından hizmete sunulan klimalı duraklar vatandaşlardan tarafından yoğun ilgi görüyor.

Gümüşhane'de Klimalı Duraklar Büyük İlgi Görüyor
Gümüşhane'de Klimalı Duraklar Büyük İlgi Görüyor

Gümüşhane Belediyesi tarafından hizmete sunulan klimalı duraklar vatandaşlardan tarafından yoğun ilgi görüyor.

Gümüşhane Belediyesi'nin, duraklarda toplu ulaşım araçlarını bekleyen vatandaşların olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için başlattığı klimalı durak uygulaması, soğuk havaların etkisini gösterdiği bugünlerde, vatandaşlar tarafından  yoğun ilgi görüyor.

BAŞKAN ÇİMEN; "VATANDAŞARIMIZIN RAHATI BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ"

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, ağır kış şartlarının yaşandığı Gümüşhane'de, vatandaşların toplu taşıma araçlarını beklerken soğuktan mağdur olmasını istemediklerini söyledi.

İlk etapta Gümüşhane Belediyesi karşısında bulunan eski durağın yerine klimalı durak kurduklarını belirten Başkan Çimen, bu amaçla kapalı ve sıcak hava dalgalı otobüs duraklarını şehir merkezine yaymayı hedeflediklerine işaret ederek;

"Vatandaşlarımızın rahatlığı bizim için çok önemli. İlimizde kışa ayları zor şartlar altında geçiyor. Bu nedenle duraklarımızı değiştirmeye karar verdik. Şimdilik birkaç noktada ısıtıcı özelliği bulunan duraklar kuruyoruz. İlk olarak Belediyemizin karşısında bulunan ve insanlarımız tarafından yoğun olarak kullanılan Köprübaşı Karakolu'nun karşısındaki durak ile başladık.Yeni duraklarımız vatandaşların olumsuz hava şartlarında toplu ulaşım araçlarını beklerken rahat etmelerine imkan sağlayacak. İnşallah tüm mahallelerimize modern duraklar kazandırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

VATANDAŞLAR HİZMETTEN MENMUN

Durakta otobüs bekleyen emekli öğretmen Nihal Göktürk, muhabirimize yaptığı açıklamada, Gümüşhane Belediyesinin uygulamasını çok beğendiğini dile getirdi.

Çocuğunun üniversite eğitimi için Gümüşhane'de bulunan Hasan Yıldırım  ise, ilk kez böyle bir durakla karşılaştığını belirterek, "Sıcak bir ortamda dolmuşların gelmesini bekliyoruz. Bir nebze olsun soğuk havadan sıcak bir ortama geçmiş bulunuyoruz. Bu hizmetten dolayı Gümüşhane Belediyesi'ne teşekkür ediyorum" dedi.

Öğrenci Duygu Gültekin ise, Karakış'ın etkisini gösterdiği bugünlerde, vatandaşların duraklarda otobüs beklerken zorlandığını anlatarak, uygulamanın yerinde olduğunu söyledi.
Gültekin, durakta rahatça beklediklerini belirterek, belediye başkanı Ercan Çimen'e hizmetinden dolayı teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER