Diyarbakır'da Halk “sarı” otobüsü tercih etti

Diyarbakır'da Toplu taşıma araçlarında temiz enerjiye dönme kararı alarak, 48 adet doğalgazla çalışan otobüsü satın alma işlemi başlatan Belediye, otobüsün rengiyle ilgili yaptığı kamuoyu yoklamasından “sarı” rengi çıktı...

Diyarbakır'da Halk “sarı” otobüsü tercih etti
Diyarbakır'da Halk “sarı” otobüsü tercih etti

Diyarbakır'da Toplu taşıma araçlarında temiz enerjiye dönme kararı alarak, 48 adet doğalgazla çalışan otobüsü satın alma işlemi başlatan Belediye, otobüsün rengiyle ilgili yaptığı kamuoyu yoklamasından “sarı” rengi çıktı....

Diyarbakır'da Toplu taşıma araçlarında temiz enerjiye dönme kararı alarak, 48 adet doğalgazla çalışan otobüsü satın alma işlemi başlatan Belediye, otobüsün rengiyle ilgili yaptığı kamuoyu yoklamasından “sarı” rengi çıktı.

8046 kişinin oy kullandığı ankette, 3650 oyla sarı rengin tercih edilmesi üzerine, yeni otobüslerin sarı olması kararlaştırıldı.

Belediyeye ait 118 adet toplu taşıma aracıyla, çok sayıda özel halk otobüsüyle ve minibüslerle toplu taşıma hizmetinin verildiği Diyarbakır’da kritik bir karar alarak temiz enerjiye dönme kararı alan Belediye, yeni alınacak 48 adet doğalgazla çalışan otobüsün rengini halka bıraktı.
 
Bu kapsamda, 22 adeti 15 Mayıs’ta diğeri ise Temmuz ayında gelecek olan otobüslerle ilgili Belediye, bölgesinde ilk kez rastlanan bir uygulamaya imza attı ve www.diyarbakir.bel.tr adresine bir anket yerleştirdi. Sosyal medya hesaplarında da anketin duyurusunu yapan ve büyük bir beğeni ve yorumla karşılaşan Belediyemiz, bir hafta uygulanan anketin ardından sonuçları kamuoyuyla paylaştı.
 
Mayıs ayı ortalarında halkın hizmetine sunulacak olan otobüslerin rengi için yapılan ankette yüzde 45 ile en çok oyu sarı renk aldı. 8046 oyun kullanıldığı ankette Sarı renk 3650 oy, Turkuaz 2934, Kırmızı renk içinse 1507 oy kullanıldı.

Diyarbakır Belediyesinin resmi web sitesinde yaptığı ve sosyal medya adreslerinde duyurusunu yayınladığı ankette, halkın en çok talep ettiği rengin sarı olması, yorumların ağırlıkla sarı üzerine yapılması üzerine sarı renkli otobüslerin alım işlemi başlatıldı.
 
Çevre kirliliği ve işletim maliyetini azaltacak
 
Çevre kirliliğini ve işletim maliyetini azaltmak, konforu artırmak amacıyla temiz enerjiyle çalışan doğalgazlı otobüsleri tercih eden Belediyemiz, böylece büyük bir değişime doğru adım atmış oldu. Bütçesini oluşturarak 48 adet doğalgazla çalışan otobüsü satın alma işlemini başlatan Belediyemiz, yaptığı anketle de otobüslerin rengini sarı olarak belirledi. Otobüslerin hizmet vermeye başlamasıyla ulaşım alanında yeni bir sisteme geçilmiş olacak.

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2015, 16:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109