BAŞARILI VANLI ÖĞRENCİLERE PENDİK'TEN 23 NİSAN HEDİYESİ

Van depreminde zarar görmüş 4 köyde yaşayan en başarılı 200 çocuğa Pendik Belediyesinden, 23 Nisan Çocuk ve Egemenlik Bayramı hediyesi bisiklet.

BAŞARILI VANLI ÖĞRENCİLERE PENDİK'TEN 23 NİSAN HEDİYESİ

BAŞARILI VAN 'LI ÖĞRENCİLERE 23 NİSAN HEDİYESİ


Van depreminde zarar görmüş 4 köyde yaşayan en başarılı 200 çocuğa Pendik belediyesi, 23 Nisan Çocuk ve Egemenlik Bayramı nedeniyle bisiklet hediye etti. Depremden en çok etkilenen çocuklar, bisikletlerini alarak büyük sevinç yaşadı. Pendik belediye Başkanı Kenan Şahin, “Çocuklarımıza en çov sevdikleri şeyi hediye ettik” dedi.

Van’da 2011 yılında yaşanan 7.2’lik ve 5.6’lık depremlerin ardından Pendik Belediyesi’nin kardeş köy olarak seçtiği Erciş’e bağlı Yukarıışıklı, Akçayuva, Karlıyayla ve Tekler köylerinde hasar gören alt ve üst yapılar için çalışmalar yapan Pendik Belediyesi, yardımlarından bir yenisini ise Atilla Bisiklet takımıyla düzenlediği ortak bisiklet projesiyle gerçekleştirdi. Okullarında en başarılı 200 öğrenciye 23 Nisan Çocuk ve Egemenlik Bayramı’nda hayatlarında ilk kez bisikletle tanışan çocuklar büyük sevinç yaşadı. İlk defa bisiklete binmenin heyecanın yaşayan çocuklar köy sokaklarında gönüllerince tur attı. Anne babalar da çocukların bu mutluluğa ortak oldu. Bu arada Atilla Bisiklet Takımı sporcuları tarafından çocuklara bisiklet kullanımı eğitimi de verildi.

Çocukların başarısı olmadan ülkemizin yarınlarına umutla bakılamayacağını vurgulayan Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, “İnsanlar olarak birbirimizi maalesef bazen ihmal ederiz. Ama zor günlerimizde birbirimizin yanında olma hasletimiz bu milleti var eden ve ayakta tutan en büyük değerdir. 23 Nisan Çocuk ve Egemenlik Bayramı tekrar bütünleşmemiz için bir fırsattı. Depremde hasar görmüş yerlere destek vermemiz gerekiyor ama bu anlamda en kalıcı işler eğitim konusundaki eksikliğimizi gidermekti.” şeklinde konuştu.

Üniversite sınav sonuçlarının bir konuyu daha gün yüzüne çıkardığını söyleyen Pendik belediye Başkanı Kenan Şahin, “Deprem, sadece yapılara zarar vermemiş, eğitimde de çok ciddi zararlar oluşturmuştur. Çocuklarımızın okul başarılarını etkilemiştir. Deprem binalardaki hasarın yanı sıra yüreklerde de hasar oluşturuyor. Bundan sonraki dönemlerde bu bisiklet kampanyamızın devamını getireceğiz. Çünkü çocuklarımızın mutluluğunu görmek bizleri de mutlu ediyor. Burada bisikle almayan çocuklarımız sakın üzülmesin bu bisiklet dağıtımı peyder peyi sürecek karne dağıtımı sırasında başarılı olan çocuklarımıza bisiklet hediyelerimiz sürecek, inşallah bisikletsiz çocuk bırakmayacağız diye konuştu.


Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Fesih Yıldız, “Anadolu’nun mayasında olan kardeşlik bitmemiştir ve bu kardeşlik ebediyete kadar devam edecektir. Bu kardeşliği bugün aramızda bulunarak göstermişlerdir.” dedi.
               Kaynak: Ataşehieweb

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2012, 12:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER