Yeni iMac

Yeni iMac'in karşısına geçtiğinizde her şey değişir: Etrafınızdaki dünya gerçekliğini yitirir ve önünüzdeki büyük, etkileyici ekranda kaybolursunuz.

Yeni iMac
 Sizi bu derece saran bir deneyim ortaya çıkarmak için tüm sınırları zorladık, her ayrıntıyı yeniden düşündük ve iMac'i en akıl almaz yöntemlerle geliştirdik.

Hepsi bir arada bilgisayarların son noktası. Teknolojinin sınırlarını zorluyor.


İlk iMac tam bir devrimdi: ekran, işlemci, grafik kartı, depolama, bellek ve daha fazlası dahil olmak üzere her şeyi basit, şık bir kasada birleştiren, hepsi içinde bir bilgisayar. Peşinden takip eden sayısız yeniliklerle çıtayı yükseltmeyi sürdürdük. Yeni iMac şimdiye kadar ürettiğimiz en gelişmiş, en parlak masaüstü ekranına sahip olmanın yanı sıra en yeni, yüksek performanslı teknolojileri barındırıyor. Tüm bunlara rağmen 5 mm kalınlığa sahip kenarlarıyla önceki nesle göre yüzde 40'a kadar daha az hacim kaplıyor. Tüm bunları yapmak benzersiz mühendislik becerileri ve hayal gücüne sahip olmayı gerektiriyordu. Bunun için yeni teknolojiler icat ettik, yeni üretim tekniklerini uygulamaya koyduk ve daha az alanda daha fazlasını yapmak için elimizden geleni ardımıza koymadık.

%40'a kadar daha az hacim
5 mm kenar
Moleküler seviyede yenilikler.


Mühendislerimizin karşılaştığı en büyük zorluklardan biri yeni iMac'in ön ve arka yüzünü bir araya getirmekti. Kasa öylesine inceydi ki, geleneksel yöntemlerle kaynak yapmak mümkün değildi. Geniş bir alanda tüm olasılıkları taradık ve çözümü sürtünme-karıştırma tekniğini kullanmakta bulduk. Bu teknik günümüzde uçak kanatları, roket yakıt tankları ve hatanın bir seçenek olarak kabul edilemeyeceği diğer bileşenlerde yaygın şekilde kullanılıyor. Teknik, iki alüminyum yüzey moleküllerinin pürüzsüz, hassas ve çok güçlü bir yapı oluşturacak şekilde birbirine geçmesini sağlamak için yoğun sürtünmenin ortaya çıkardığı ısı ve basınç kombinasyonundan yararlanıyor. Farkında olmasanız da bu teknik olmadan yeni iMac de olmazdı.

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2013, 12:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER