Ve kitapta Gutenberg çağı resmen kapandı

Ve kitapta Gutenberg çağı resmen kapandı

Ve kitapta Gutenberg çağı resmen kapandı
Dünyanın internet üzerinden en büyük kitap satış şirketi olan Amazon, Kindle elektronik kitap satışlarının, tüm ciltli ve kağıt kitap satışlarınının toplamını geçtiğini resmen

Ve kitap tarihinde Gutenberg çağı resmen kapandı. Devir artık elektronik kitap devri... Dünyanın internet üzerinden en büyük kitap satış şirketi olan Amazon, Kindle elektronik kitap satışlarının, tüm kağıt kitap satışlarını geçtiğini resmen açıkladı. Amazon, e-kitap satışları, geçtiğimiz yıl ‘ciltli’ kitap satışını geçmişti.

E-kitaplar, Mayıs ayı itibarı ile karton kapaklı ve ciltli kitapların toplam satışını geçerek kitap piyasasının yeni arenası olduğunu gösterdi.

Amazon’un açıklamasında şirketin 1 Nisan’dan beri sattığı her 100 kağıt kitaba karşılık 150 e-kitap sattığı belirtildi. . Amazon’un İngiltere şubesinde de her 100 ciltli kitaba karşılık 242 e-kitap satıldı. Üstelik, bu rakamlara Kindle üzerinden bedava olarak elde edilebilen onbinlerce kitap dahil bile değil.

Kindle’ın satış raflarındaki kitap sayısı ise 1 milyon eşiğini geçti.

Amazon’un açıklamasında, 2011 yılının ilk 5 ayında, Kindle kitap satışının geçen yıla göre 3 kat arttığı da belirtildi.

Öte yandan elektronik kitap satışındaki patlama, elektronik kitap cihazları piyasasında da büyük bir rekabete yol açıyor. Amazon Kindle, şu ana kadar e-ink (elektronik mürekkep) özelliğine sahip Kindle cihazlarıyla sektörün lideri durumunda. Ancak, Kobo, bu hafta e-ink özelliğine sahip ve aynı zamanda dokunmatik ekran (touchscreen) yeni kitap okuma cihazını 129 dolardan satışa sundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109