Türk ANKA’sı Haziran’da uçuşa hazır

ABD’nin Predator’u, İsrail’in Heron’undan sonra, Türkiye’nin insansız hava aracı ANKA, uçuşa hazır hale getiriliyor. Türkiye, Haziran ayından itibaren dünyada insansız hava aracı üreten 3. ülke oluyor.

Türk ANKA’sı Haziran’da uçuşa hazır
Savunma Sanayii Müsteşarlığı yetkilileri, insansız hava aracı ANKA’nın, prototiplerinin üretildiğini ve test aşamasında olduğunu bildirdiler. ANKA’nın bütün tasarımı TAİ tarafından yapılan ve motor dışındaki tüm parçaları yerli olan ANKA’nın 10 bin saat arızasız uçması hedefleniyor. ANKA’nın test uçuşlarının Haziran ayında yapılacağı kaydedildi.

Bu arada geçen hafta TBMM Milli Savunma Komisyonu üyelerine bilgi veren Savunma Sanayii Müsteşarı Murat Bayar, ”ABD ve İsrail dışında insansız hava aracı üreten ülke yok. Avrupa ülkeleri de, İsrail’in ürünlerini kullanıyor. Biz ANKA’yı tamamladığımıza ilk üç ülke arasında olacağız. 500′den fazla tasarım mühendisimiz bu konuda çalışıyor” dedi.

Öte yandan, tüm elektronik yazılım ve dizaynı yerli olan ATAK helikopter projesini de sürdüren Savunma Sanayii, yine yerli malı ALTAY tank projesine de devam ediyor.

Türkiye’nin ayrıca Göktürk 1 ve 2 projesi ile de, 1,5 yıl sonra uydu fırlatacak duruma geleceği kaydedildiyor.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2012, 08:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER