IŞİD Mobil Uygulama Geliştirdi

IŞİD Mobil Uygulama Geliştirdi Sosyal medyayı iyi kullanmasıyla El Kaide’den daha farklı olarak ortaya çıkan ve teknolojiden çok iyi yararlanmasını bilen IŞİD, kendi militanları için “mobil bir uygulama” geliştirdi.

IŞİD Mobil Uygulama Geliştirdi
IŞİD Mobil Uygulama Geliştirdi

Sosyal medyayı iyi kullanmasıyla El Kaide’den daha farklı olarak ortaya çıkan ve teknolojiden çok iyi yararlanmasını bilen IŞİD, kendi militanları için “mobil bir uygulama” geliştirdi.

Böylece, ilk kez mobil uygulama dünyasına adım atan IŞİD, geliştirdiği bir tür uygulama yazılım sistemiyle cihatçı militanları arasında mesaj trafiğine olanak sağlıyor. Radikal gazetesi, ABD’deki önde gelen bir güvenlik şirketinin kurucusu olan Michael Smith’in, IŞİD tarafından güvenli platform yaratma çalışmalarına ilişkin düşüncelerini aktardı. IŞİD’in bu çerçevede geliştirdiği mobil uygulama, şifrelenmiş Android sistem üzerinden çalışan akıllı telefonlara indirilebiliyor ve militanlar arasında mesaj alışverişi yapılabiliyor.

Gazetenin haberine göre, uygulamayla IŞİD’in videoları izlenebiliyor ve dünyada düzenlediği eylemleri anında takip edilebiliyor. IŞİD’in, Paris saldırılarının ardından militanları arasında işbirliği ve eşgüdümü sağlamak amacıyla bu yola başvurduğu ifade edildi.

Twitter ve YouTube gibi platformlarda sık sık boy gösteren IŞİD, ürettiği video kayıtlarının teknik kalitesi ile de dikkat çekmeye devam ediyor.

Sihirbaz kellesi

Bu arada, IŞİD, Libya’da sihirbazlık yapan iki kişinin kellesini kesti. IŞİD daha önce de Irak’ta sihirbazların kellesini uçurmuştu.  

Heberler.com sitesi ve Türk basınındaki çeşitli yayın organlarında yer alan haberlerde, Trablus kentindeki infazın fotoğraflarının sosyal medyaya aktarıldığı ifade edildi. İnfaz eylemi, aralarında çocukların da bulunduğu bir kalabalık önünde ve her seferinde yapıldığı gibi sihirbazlara turuncu tulum giydirildikten sonra ve palayla gerçekleştirildi. İnfaz gerekçesi olarak “sihirbazlık” gösterildi. Libya’da iki bin kadar IŞİD militanının bulunduğu tahmin ediliyor.

Kaynak/amerikaninsesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER