İnternet şifreleri tarih oluyor

İşte gelecek 5 yıla damgasını vuracak buluşlar; IBM, uzmanlarına göre önümüzdeki 5 yıl içinde bilgisayar ve akıllı telefon gibi aletlerde ve email, banka hesapları gibi hizmetlere ulaşımda kullanılan şifre tarih olacak.

İnternet şifreleri tarih oluyor

Amerikalı bilişim şirketi IBM, önümüzdeki 5 yıla damgasını vuracak buluşları açıkladı.

IBM uzmanlarına göre, önümüzdeki 5 yıl içinde bilgisayar ve akıllı telefon gibi aletlerde ve email, banka hesapları gibi hizmetlere ulaşımda kullanılan şifre tarih olacak.

Önümüzdeki beş yıl içinde hayatımızı kökten değiştirme gücüne sahip buluşları açıklayan IBM, insanların kendi hareketleriyle enerji üretmeye başlayacaklarını, şifreye artık gerek duyulmayacağını, insan zihninin artık okunabileceğini, dünyanın her tarafına dijital olarak ulaşım imkanı olacağını ve önemsiz mesajların da öncelikli iletiler haline geleceğini açıkladı.

Hareket eden herşeyin enerji üretebilecek güçte olduğunu belirten IBM, dolayısıyla koşan ya da bisiklet süren insanların da bu hareketleri yaparken aynı zamanda kendi enerjilerini üretme imkanına sahip olacaklarını ifade ediyor. Örneğin insanlar koşarken aynı zamanda cep telefonlarını şarj edebilecek veya bu süreçte ürettikleri enerjiyi evlerinde kullanabilecek. Gelecekte bilgisayar ve akıllı telefonlarda kullanılan şifrelerin tarih olacağını ve tamamen ortadan kalkacağını ifade eden IBM, insanın, ses ve görüntü gibi, biyolojik yapısının şifre olarak kullanılacağını belirtiyor. Örneğin bankamatikten para çekmek için artık şifre gerekmeyecek. Bunun yerine bankamatik kamerasına bakmak yeterli olacak.

Bugüne kadar hayal olarak görülen zihin okuma ise IBM'e göre önümüzdeki beş yıl içinde gerçek olacak. Bu kapsamda bilgisayarlar ve akıllı cep telefonları artık tuşlara gerek kalmadan insan zihnini okuyarak bazı eylemleri otomotik olarak yapacak. Örneğin bir dostuna telefon etmek isteyen kişi telefonun tuşlarına basmayacak, bunun yerine zihin okuma yoluyla bu bilgiyi alan telefon, otomotik olarak sahibinin konuşmak istediği şahsi arayabilecek. Bu sayede doktorlar da zihin okuma yoluyla beyinle ilgili alzheimer gibi hastalıklarla mücadelede önemli avantajlar elde edecek.

IBM, önümüzdeki beş yıl içinde 7 milyarlık dünya nüfusunun yüzde 80'nin cep telefonu kullanıcısı olacağını ve dolayısıyla yeryüzündeki en büyük şehirden en küçük köye kadar her bölgeye dijital olarak ulaşımın mümkün olacağını ifade ediyor. Tüm dünya vatandaşları da bu durumda bilgiye ulaşma gücüne eşit şekilde sahip olacak.

Elektronik postalardaki önemsiz mesajlar da tarih olacak. IBM'e göre, bilgisayar ve akıllı telefonlar, sadece kişinin önemli gördüğü mesajları kabul edecek. Buna ek olarak teknolojik aygıtlar birçok hizmeti kendi kendine yapabilecek. Örneğin, bir cep telefonu, sahibinin favori futbol maçına otomotik olarak bilet ayırabilecek.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER