İnternet Kullanırken Dikkatli Olun !

Her geçen gün yeni bir internet suçu vakasıyla karşılaştığımız günümüzde artık internetin daha güvenli kullanılmasını öğrenmek gerekiyor.

İnternet Kullanırken Dikkatli Olun !

İnternet Kullanırken Dikkatli Olun !

Her geçen gün yeni bir internet suçu vakasıyla karşılaştığımız günümüzde artık internetin daha güvenli kullanılmasını öğrenmek gerekiyor. Artık hepimizin evinde bilgisayarlar bununla beraber de doğal olarak internet bulunuyor.

İnternet kullananların bir çoğu genç topluluktan oluşuyor. Ancak az sayılmayacak derece de orta yaş ve üstü insanlar da internet kullanıyor. Ve gençlerde dahil olmak üzere pek çok insan aslında internetteki tehlikelerden habersiz.

İnternette bankacılık hesapları dolandırılmasından tutun kimliğinizin çalınmasına kadar internet suçları mevcut. Bunlardan korunmanın yolu aslında çok basit olmasına rağmen bir türlü uygulamıyoruz ! Aslında alacağınız birkaç basit önlem ile internette korunabilirsiniz.

Bir örnek verecek olursak internette size sosyal ağlardan veya mail kutunuza atılan bir spam linke tıklamak size çok şeye mal olabilir. Bunu önlemek için kimden geldiği belli olmayan veya şüphelendiğiniz bozuk linkli bağlantılara tıklamayın. Sadece bunu yaparak bile internette pek çok saldırıdan korunabilirsiniz.


Ali YALÇIN | Teknoloji Haberleri

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2013, 15:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109