Hepiniz takip edilebilirsiniz! Bu cihaz çok amaçlı...

Hepiniz takip edilebilirsiniz! Bu cihaz çok amaçlı...

Hepiniz takip edilebilirsiniz! Bu cihaz çok amaçlı...
Hepiniz takip edilebilirsiniz!
Bu cihaz çok amaçlı...

Türkiye'deki 25 gümrükte kullanılan 1.250 adet araç takip sistemi, Türkiye'ye giriş çıkış yapan TIR'ları yakın takibe aldı. Gümrük Müsteşarlığı, sistem sayesinde milyonlarca liralık kaçakçılığı önlerken, cihazı üreten Arvento firması ise sistemi Azerbaycan ve diğer bölge ülkelerine taşımaya hazırlanıyor.

Araç takip sistemleri pazarının lider markası Arvento Mobile Systems, kaçakçılığı önleme amaçlı geliştirdiği sistemi Gümrük Müsteşarlığı'na teslim etti. Bir yıldır 25 gümrük kapısından pilot uygulamada denenen sistem, ülkeye giriş çıkış yapan TIR'ları yakın takibe aldı. Sistem sayesinde milyonlarca liralık kaçakçılığın önüne geçildi. Sistem Türkiye'den sonra, Arvento Mobile Systems'in aracılığıyla Azerbaycan'a ve diğer bölge ülkelerine de taşınıyor.Azerbaycan Gümrük Müsteşarlığı ile yapılan anlaşma çerçevesinde,sistem Azerbaycan Gümrüklerinde de kullanılmaya başlandı.

Kaçakçılık Son Teknoloji Ürünü Sistemlerle Önleniyor
Gümrük Müsteşarlığı için hazırladıkları projeyi anlatan Özer Hıncal, kaçakçılığın önüne geçilmesi  amacıyla sistemi geliştirdiklerini kaydetti.400 saat şarj edilmeden kullanılabilen 1.250 adet araç takip cihazının bir yıldır 25 sınır kapısında pilot çalışmada kullanıldığına dikkat çeken Özer Hıncal, "Sınır kapılarından girişlerde Gümrük Memurları tarafından TIR'ların üstüne takılan cihazlarla bu araçlar Türkiye'ye girişlerinden çıkışlarına kadar takip altına alınıyor. Sisteme girilen rotalar dışına çıkıldığında, cihaz sökülmek istendiğinde veya istenmeyen yerde duraklandığında Gümrük merkezlerine cihaz tarafından alarm gönderiliyor.Dünyada bir ilk olan ve Türkiye'de pilot uygulama olarak denen sistemin başarılı olduğunu söyleyen Hıncal, 2011 yılında aynı sistemi Azerbaycan'a kuracaklarını kaydetti.

Araç Takip Pazarında Arvento'nun Liderliği Sürüyor
Bu yıl bir önceki yıla göre yüzde 52'lik bir büyüme kaydettiklerini belirten Arvento
Mobile Systems Genel Müdürü Özer Hıncal, "Türkiye'de 7 milyon ticari araç bulunuyor
ve şu anda atılmış olan araç takip sistemi sayısı ise 200 bin adet civarında.
Türkiye'de bu sistemi bilen ve kullananların sayısı %10'nun altında, konuyla ilgili
bilincin artması halinde, zaman içerisinde 200 bin adetlik satışlar 4 milyon
adetleri bulabilir" dedi. Arvento olarak Türkiye'de 7000 müşteri ve 100.000'nin
üzerinde araca hizmet verdiklerini söyleyen Hıncal, Türkiye'de Sağlık Bakanlığı,
Orman Genel Müdürlüğü ve Gümrük Müşteşarlığı için geliştirdikleri 3 büyük projenin
bölge ülkeleri tarafından büyük ilgi ile karşılandığını belirtti.

Kişi ve Nesne Takibi de Başlıyor
Geliştirdikleri yeni ürün ile kişi ve nesne takibini de yapmaya başladıklarını kaydeden Özer Hıncal, özellikle riskli hastalar ve ilgiye ve korunmaya ihtiyaç duyan kişileri düşünerek bu sistemi geliştirdiklerini belirtti. Alzheimer hastalarının, yaşlıların, engellilerin takibi ve güvenliğinin yanı sıra çocukların güvenliği, arama kurtarma ekipleri tarafından kullanılabilecek olan sistem 300 TL'den satışa sunuluyor.Geliştirdikleri takip sistemleri ile 2010 yılında 20 milyon TL'lik ciroyu yakaladıklarını  söyleyen Özer Hıncal; dünyada mobil  takip sistemleri alanında markalaşarak, önümüzdeki yıllarda hedeflerinin bu alanda dünyada ilk üçe girmek olduğunu belirtti. Şu anda 15 ülkeye ihracat yaptıklarını belirten Hıncal; Avrupa, Türki Cumhuriyetleri ve Ortadoğu'yu da içine alan Arap yarımadasına ağırlık vereceğiz. İsrail ve ABD'li firmalar ile rekabet ediyoruz. İhracatımız toplam satışımızın yüzde 10'luk kısmını kapsıyor. Ancak önümüzdeki 3 yıl içerisinde bu rakamı yüzde 50'ye daha sonra da yüzde 70'e kadar çıkarmayı amaçlıyoruz" dedi.

Adım adım kişi takibi yapıyor
Kişi takibi için özel olarak geliştirdikleri 'personel tracker' adlı yeni ürünün şimdiden büyük ilgi gördüğüne dikkat çeken Özer Hıncal, insan takibini de yapmaya başlayacaklarına dikkat çeken Özer Hıncal, "Ürünü daha bir ay önce piyasaya sürmemize rağmen Antalya'da bir firmaya 1.500 adetlik satış yaptık. Anahtarlık boyutundaki bu ürünü Alzheimer hastaları, sporcular, arama kurtarma ekipleri ve güvenlik görevlileri için ürettik. Ürün kolayca taşınabildiği için istediğiniz herkesi takip edebilirsiniz. Bu ürünle evcil hayvanları bile izlemek mümkün" diye konuştu. Uydu üzerinden takip yapan ürünün acil durumlarda daha önceden tanımlanmış telefon numaralarını arayabildiğine değinen Hıncal, cihazın uzaktan ortam dinleme özelliğine de sahip olduğunu vurguladı.

4 bin 500 servis aracı takip altında
İstanbul'da 4 bin 500 servis aracında araç takip sisteminin kullanıldığını aktaran Hıncal, çocuklarını merak eden ebeveynlerin bu sayede servisin okula ve eve varış saatlerini internetten ya da cep telefonundan SMS yoluyla izleyebildiğine dikkat çekti. Hıncal, "Arvento araç takip sistemleri ile toplam 67 bin öğrenci takip edilebiliyor. Sadece ebeveynler için değil okul yönetimi ve servis firmaları da araçların hatalarını, okula ve eve zamanında ulaşıp ulaşmadıklarını ve izledikleri güzergahı denetleyebiliyor. Böylece birçok servis aracının hız ihlalinin sıfıra indiğini söylemek mümkün" diye konuştu.

Araç takip sistemi ne işe yarıyor?
Bir aracın hızı, yakıttan çalma, aracın çalınması, aracın kaç saat çalıştığının görülmesi, aracın durduğu yerleri ve durma süresini belirleme, kapının açılıp kapanması bilgisini, araç içi sıcaklık gibi araçla ilgili tüm bilgileri anında uydu vasıtasıyla merkeze bildiriyor

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER