Gençler çöl aracı 'buggy' üretti

Üniversite öğrencisi ile endüstri meslek lisesi mezunu 2 genç mucit, 12 bin liraya çöl aracı üretti. Seri üretime geçildiğinde ise fiyat düşecek

Gençler çöl aracı 'buggy' üretti
Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü 2. sınıf öğrencisi Bekir Bal, 'buggy' adı verilen çöl araçlarına ilgi duyduğunu söyledi. Bu konuda daha önce küçük çaplı bazı çalışmalarının olduğunu ifade eden Bal, yerli çöl aracı üretmek üzere İnegöl Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi Makine Çizim ve Tasarım Bölümü mezunu arkadaşı Erhan Çiçek ile ciddi bir proje geliştirdiklerini anlattı. Bal, 4x4 çöl aracı üretmek için çalışmalara başladıklarını dile getirerek, 'Genelde bunu yapacağımızı duyanlar olmayacağını, başaramayacağımızı iddia ettiler. Ama biz 30 günde bitirebileceğimizi söyledik. 29 günde bitirdik. Gayet başarılı. Biz bununla yarışmalara da girmek istiyoruz" dedi.

TEST SÜRÜŞÜNÜ ŞAHİN YAPTI

İsimlerinin baş harflerinden oluşan 'Beer' adını verdikleri çöl aracının yaklaşık 12 bin liraya mal olduğunu vurgulayan Bal, her şeyinin kendilerine ait olduğunu söyledi. Patent konusunda proje, çizim ve teknik bilgilere sahip olduklarını belirten Bal, 'Hesaplamalar elimizde. Şu anda sponsor arayışındayız. Patent biraz masraflı olduğu için ilk sponsorumuzundan patent alma konusunda yardımcı olmasını isteyeceğiz. Çünkü böyle bir tasarım şu anda yok. Yurt dışında 'buggy' ismi altındaki bu araç yer alıyor ama bu tarz bir tasarım yok' diye konuştu. Arazi taşıtının test sürüşünü yapan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin yapılan bu aracın projelerini Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'e ulaştıracağını belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER