Facebook merakla beklenen projeyi açıkladı

Facebook'un merakla beklenilen San Francisco etkinliğinden Google'a rakip çıktı

Facebook merakla beklenen projeyi açıkladı
Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook'un merakla beklenilen San Francisco etkinliğinden Google'a rakip çıktı. Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in bizzat tanıttığı yeni özellikle 1 milyar kullanıcılı sosyal ağ, arama işine de girdi.
 
"Graph Search"
(sosyal ağ araması) adı verilen yeni özellikle, kullanıcılar, arkadaşlarının sevdiği filmleri, beğendiği yerleri gibi aramaları Facebook üzerinden yapabilecek.
 
Facebook'un Microsoft'un arama motoru Bing ile işbirliği çerçevesinde geliştirdiği "Graph Search" ile örneğin "arkadaşlarınızın veya belirli meslek gruplarından arkadaşlarınızın beğendiği restaurantlar, arkadaşlarımın ziyaret ettiği milli parklar, üniversiteyi Ankara'da okuyanlar..." gibi ayrıntılı aramalar da yapılabilecek.

Hatta Facebook'un toplantısında da verilen bir örnekte olduğu gibi, katıldığınız bir arkadaş partisinde tanıştığınız ve sadece adını ve mezun olduğu üniverbitesiyi bildiğiniz bir kişi hakkında ayrıntılı arama yapılabilecek.

Yeni mahremiyet tartışmalarını da alevlendirmesi beklenen ve www.facebook/graphsearch üzerinden beta versiyonu açılan yeni hizmet, şimdiden hedef kitlesine yönelik pazarlama faaliyetine odaklanmaya çalışan firmaları heyecanlandırdı.

Facebook'un arama motoru Graph Search İçin Tıkla

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2013, 23:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER