Dikkat "Zombi" olmayın!

Dikkat "Zombi" olmayın!

Dikkat
BTK Başkanı Acarer'den siber atak reçeteleri
BTK Başkanı Tayfun Acarer, anonymous hacker grubunun, gerçekleştirdiği siber saldırı öncesinde kişilerin bilgisayarlarına bir program gönderdiğini belirterek, "Siz, bu programı indirdiğinizde bilgisayarınız zombileniyor. Ne demek zombi ya da köle bilgisayar? Bilgisayarınız, siz farkında olmadan farklı kişi ya da grupların kontrolüne geçiyor. Bu kişiler, bilgisayarınızdaki belgelerinizi alabilir ya da içeriğine bakabilir. Size ait bilgisayardan mailerinize bakabilir, mali bazı işlemler yapabilir" dedi.

Acarer, zombilenen bir bilgisayardan yapılacak yasa dışı işlemden doğacak bir hukuki sorumluluğun, IP adresine fatura edileceğine dikkat çekerek, "Diyelim, sizin bilgisayarınız zombilenmiş. Başka birinin kontrolüne geçmiş. Bu kişi sizin bilgisayarınızdan yasa dışı bazı iş ve işlemler yapmış. Hukuki olarak sorumluluk o bilgisayar ve IP numarası kime aitse ondadır" dedi.

ABONELER NE YAPMALI
Acarer, ‘zombi' ya da ‘köle' bilgisayarlardan kurtuluş reçetesini de üç altın öğütle açıkladı: -Bilmediğiniz programları kesinlikle indirmeyin. -Koruyucu, antivirüs programları mutlaka kullanın. –Bu programları sık sık güncelleyin, etkinleştirin.
Haber

SANAL DÜNYADA ZOMBİ KORKUSU
BTK Başkanı Tayfun Acarer, anonymous hacker grubunun siber saldırıları sonrasında bir kez daha gündeme gelen ‘zombi' ya da ‘köle' bilgisayarlardan kurtuluş için altın reçeteyi açıkladı: "Bilmediğiniz, internet üzerinden gelen programları kesinlikle indirmeyin. Koruyucu, antivirüs programlar kullanın. Koruyucu programları sık sık güncelleyin, etkinleştirin. Yoksa hukuki sorumluluk o bilgisayar ve IP numarası kime aitse ondadır."


Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, anonymous hacker grubunun siber saldırıları sonrasında bir kez daha gündeme gelen ‘zombi' ya da ‘köle' bilgisayarlardan kurtuluş için altın reçeteyi açıkladı. "Bilmediğiniz, internet üzerinden gelen programları kesinlikle indirmeyin. Koruyucu, antivirüs programlar kullanın. Koruyucu programları sık sık güncelleyin, etkinleştirin."

Acarer, HABERTÜRK'e, anonymous hacker grubunun gerçekleştirdiği siber saldırı ve zombi bilgisayarlar hakkkında önemli açıklamalar yaptı. Acarer, hacker grubunun saldırı öncesinde kişilerin bilgisayarlarına bir program gönderdiğini söyledi. Bu programın, bir tür ‘truva atı' (virüs programı) olduğunu vurgulayan Acarer, "Siz, bu programı indirdiğinizde bilgisayarınız zombileniyor. Ne demek zombi ya da köle bilgisayar? Bilgisayarınız, siz farkında olmadan farklı kişi ya da grupların kontrolüne geçiyor. Bu kişiler, bilgisayarınızdaki belgelerinizi alabilir ya da içeriğine bakabilir. Size ait bilgisayardan mailerinize bakabilir, mali bazı işlemler yapabilir" dedi.

"IP ADRESİNİN SAHİBİ SORUMLUDUR"
Acarer, zombilenen bir bilgisayardan yapılacak yasa dışı işlemden doğacak bir hukuki sorumluluğun, IP (internet bağlantı) adresine fatura edileceğine dikkat çekerek, "Diyelim, sizin bilgisayarınız zombilenmiş. Başka birinin kontrolüne geçmiş. Bu kişi sizin bilgisayarınızdan bazı işlemler yapmış. Hukuki olarak sorumluluk o bilgisayar ve IP numarası kime aitse ondadır" dedi.

ZOMBİ PROGRAMI NASIL ANLAŞILIR
Acarer, anonymous hacker grubunun gönderdiği programlarda, yapılacak saldırının belirtildiğine işaret ederek, "Kullanıcı, bunu bile bile programı indiriyorsa, hukuki sorumluluğunu da kabullenmiş oluyordur" dedi.

Acarer, bazı kullanıcıların da bilmeden bu tür programları bilgisayarına indirmesinin söz konusu olabileceğinin anımsatılması üzerine, kullanıcıları bilmedikleri programları indirmemeleri konusunda uyardı.

Acarer, "Dışardan internet üzerinden gelen programlara dikkat edilmeli. Kullanıcılar, bilmedikleri programları indirmemeli. Bilgisayarları zombileyecek programlara karşı da mutlaka koruyucu kullanmalı" dedi.


ABONELERE ÜÇ ALTIN ÖĞÜT?
Acarer ‘zombi' ya da ‘köle' bilgisayarlardan kurtuluş reçetesi konusunda üç altın öğütte bulundu:
-Bilmediğiniz programları kesinlikle indirmeyin.
-Koruyucu, antivirüs programları mutlaka kullanın.
–Bu programları sık sık güncelleyin, etkinleştirin. Kişisel veya kurumsal bilgisayarlarda güvenlik duvarlarını yüksek seviyeye getirin.

KIZILAY İstanbul Şubeleri - Adres ve Telefonları

KANDİLLİ RASATHANESİ ADRES VE TELEFON BİLGİLERİ İÇİN TIKLA

2011 HAC SONUÇLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

GOOGLE'NİN BİLİNMEYEN YÖNLERİ İÇİN TIKLA

Emniyet Genel Müdürlüğü Sitesi için tıklayınız

UCUZ UÇAK BİLETİ ALMAK İÇİN TIKLA

E - PASAPORT İNTERNET ÜZERİNDEN PASAPORT BAŞVURU İŞLEMLERİ RANDEVU TALEPLERİ VE BAŞVURU İZLEME SİSTEMLERİ
İÇİN TIKLA



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109