Bilgisayar Sorunlarını Hemen Bulun !

Arkadaşlar merhaba, bugün bilgisayarınızda ortaya çıkan donanımsal sorunlarınızı bulup çözmeyi göstereceğiz.

Bilgisayar Sorunlarını Hemen Bulun !

Bilgisayar Sorunlarını Hemen Bulun !

Arkadaşlar merhaba, bugün bilgisayarınızda ortaya çıkan donanımsal sorunlarınızı bulup çözmeyi göstereceğiz. Pek çoğumuzun evinde, iş yerinde vs gibi alanlarda kullandığımız bilgisayar hata vererek sorun yaratabiliyor.

Bu durum genelde fanlardan, işlemciden, ramden vs gibi donanımlardan ortaya çıkar. Ancak bunların hangisi olduğunu hemen tahmin etmek zor. Ancak şimdi anlatacağımız çözüm yolu ile sorunun nereden kaynaklandığını çok daha kısa zamanda ve kesin olarak bulabilirsiniz.

Windows 7 ve Windows 8 ile gelen performans izleyici araç ile sorunlarınızı çözebilirsiniz. Bunun için öncelikle bilgisayarınızdan Windows+R yaparak çalıştır penceresini açın ve  perfmon /report yazarak tamam deyin.

Daha sonra açılacak araç yaklaşık 1 dakika veri toplayacaktır. Bu işlemin ardından size bir rapor sunulacak. Raporda "Tanılama sonuçları - uyarılar ve kaynak özeti" bölümüne göz atın. Buradaki uyarılara dikkat edin. Kırmızı, sarı ve yeşil renkli özet bilgileri, sisteminizle ilgili uyarıları incelemenizi kolaylaştıracak.

Ali YALÇIN | Teknoloji Haberleri

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2013, 14:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER