2013 İntelin son harikası Haswell işlemciler

2013 Nisan ayından itibaren piyasaya sürülecek olan Haswell işlemcileri, Intel'in şu anda yaygın olarak kullanılan Ivy Bridge işlemcilerinin yerini tutması bekleniyor.

2013 İntelin son harikası Haswell işlemciler
2013 İntelin son harikası Haswell işlemciler

Intel'in yeni hazırlamakta olduğu bu yeni nesil işlemciler, masaüstü bilgisayar ve laptop'lar için vazgeçilmez olacak gibi, bu yeni işlemciler 2013'te hazır olabilecek.

2013 Nisan ayından itibaren piyasaya sürülecek olan Haswell işlemcileri, Intel'in şu anda yaygın olarak kullanılan Ivy Bridge işlemcilerinin yerini tutması bekleniyor. Intel'in yaptığı açıklamalara göre, Ivy Bridge işlemcilerin yaklaşık iki katı performans ve tasarruf vaadeden yeni nesil Haswell işlemcileri Ultrabook'ların şarjlarının da iki katına çıkarması bekleniyor. Ultrabook'lar şu an 6 ile 9 saat arasında şarjsız çalışma kapasitesine sahipler. Haswell işlemcilerin gelişi ile beraber bu sürenin 8 ile 12 saat seviyelerine çıkması bekleniyor.

Ivy Bridge işlemciler en az 17 Watt enerjiye ihityaç duyuyor, Haswell işlemciler ise 10 Watt enerjiye ihtiyaç duymaktalar. Aynı zaman da Haswell'in grafik işlem kapasitesi 4000 piksel çözünürlüğü oynatmaya izin veriyor.

Bu saye de 4096x3072 pixel çözünürlükte görüntüleri oynatmak da mümkün olacak.

Ayrıca Haswell işlemciye sahip olan Ultrabook'lar, kablosuz şarj etme yeteneğine de sahip olacaklar ve Intel'in yeni duyurmuş olduğu bu teknoloji de hayata geçmiş olacak ve laptop'ların yanına bırakılan cep telefonları şarj edilebilecek.
-

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2013, 20:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER