YEDİDEN YETMİŞE EĞİTİM SEFERBERLİĞİ

Sultanbeyli’de okuma yazma bilmeyen kalmayacak. İlçe genelinde başlatılan okuma yazma seferberliğinde, eğitimlerini tamamlayan 33 vatandaş daha törenle sertifikalarını aldılar.

YEDİDEN YETMİŞE EĞİTİM SEFERBERLİĞİ
Sultanbeyli’de eğitime destek hız kesmeden devam ediyor. Son üç yılda ilçe genelinde 5 binden fazla vatandaşın başvurduğu okuma yazma kursları amacına ulaştı. Sultanbeyli Kaymakamlığı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün Yavuz Selim Mahallesi’nde düzenlemiş olduğu okuma yazma kursuna katılan otuz üç vatandaşa törenle sertifikaları verildi.

Sultanbeyli Kaymakamlığı konferans salonunda düzenlenen sertifika törenine Sultanbeyli Kaymakamı Mehmet Ceylan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vefa Vedat Budak, Sultanbeyli Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Reşat Atalar, Halk Eğitim Müdürü Veysi Çivilibal ve Yavuz Selim Mahallesi Muhtarı Zühre Diler katıldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Veysi Çivilibal konuşmasında eğitimin ne kadar önemli olduğuna değinerek, katılan kursiyerlerden ilçe genelinde bulunan okuma yazma bilmeyenlere ulaşılması için destek istedi. Çivilibal “Sultanbeyli’de okuma yazma bilmeyen kalmayana kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Çivilibal’dan sonra konuşan Kent Konseyi başkanı Reşat Atalar konuşmasına Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’in katılımcılara selamını ileterek başladı. Kursiyerlere okumalarını ilerletmelerini ve Aydos Kütüphanesi’nden her şekilde yararlanmaları gerektiğini ifade eden Atalar, kursiyerleri bu başarılarından dolayı kutladı.

Kaymakam Ceylan ise Sultanbeyli için bu günün mutlu bir gün olduğunu ifade ederek “Sultanbeyli’ye eğitimin en iyisini verebilmek için kaymakamlığımız, belediyemiz ve ilçe milli eğitimi müdürlüğümüz ellerinden gelen gayreti gösteriyor. Yeni okul inşaatlarımız yükselmeye devam ediyor” dedi.

Kursiyerler adına konuşan Dilber Keçeli de bu kurs sayesinde içinde olan okuma özlemini gerçekleştirdiğini ifade ederek, bu imkanı veren herkese teşekkür etti. Düzenlenen tören sonunda kursiyerlere sertifikaları ve birincilere ödüller verildi.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2012, 17:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER