SULTANBEYLİ'DE OKULLAR HAYAT OLDU

Milli Eğitim Bakanlığı’nın belediyelerle ortaklaşa yürüttüğü “Okullar Hayat Olsun Projesi” Sultanbeyli’de hayata geçirildi.

SULTANBEYLİ'DE OKULLAR HAYAT OLDU
Proje kapsamında iki okulun bahçesi parklar ve spor aletleriyle donatılarak halkın kullanımına açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı yaz başında belediyelerle ortaklaşa bir projeye imza atmış ve yaz ayları ile eğitim-öğretimin olmadığı günlerde kullanılmayan okul bahçelerinin halkın kullanımına açılmasını planlamıştı.

“Okullar Hayat Olsun” sloganıyla başlatılan projede adı geçen Kaptan-ı Derya, Hasanpaşa ve Akşemsettin İlköğretim Okulları ile Sultanbeyli Kız Teknik Lisesi’nin bahçelerinde park, spor alanı gibi düzenlemeler yapılmaya başlandı. Sultanbeyli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, projeye Hasanpaşa İlköğretim Okulu ve Sultanbeyli Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nden başladı.
Bahçeler parka dönüştü

İki okulun bahçesinde, mahalle sakinlerinin eğlenme ve dinlenme aktiviteleri için yararlanabileceği, çocuklar ve gençlerin oyun oynayıp spor yapabileceği mekânlar oluşturan ekipler, bahçeleri ağaçlandırılarak oyun alanları ile donattı. Kenarlarına kaldırım taşları döşenen bahçeler, yerleştirilen oturma grupları ve kamelyalarla birer kent parkı görünümü kazandı.

Birer eğitim yuvası olan okulların, aynı zamanda sosyal yaşama da entegre edilmesi niyetiyle hayata geçirilen projeyle, mahallerde komşuluk ilişkisini geliştirme ve vatandaşların okula sahip çıkması hedefleniyor. Devam eden projede bir sonraki durak, Kaptan-ı Derya ve Akşemsettin ilköğretim okullarının bahçeleri…

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2012, 11:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER