SULTANBEYLİ'DE MESNEVİ SOHBETLERİ BAŞLADI

Kültür sezonunun açılmasıyla birlikte Aydos Buluşmaları söyleşileri de başladı. Mesnevi Sohbetleri’nde üçüncü sezona giren araştırmacı-yazar Mehmet Fatih Çıtlak, bu yıl ki ilk programında müdavimleriyle buluştu.

SULTANBEYLİ'DE MESNEVİ SOHBETLERİ BAŞLADI

İki sezon boyunca Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin ölümsüz eseri Mesnevi’den yaptığı sohbetiyle dinleyicilerle buluşan Fatih Çıtlak, bu sezonun ilk söyleşisini gerçekleştirdi. “Birlik Dükkanı” olarak adlandırdığı Mesnevi’yle dinleyicilerin karşısına çıkan Çıtlak, Mevlana'nın şiirlerinden, öğütlerinden, işaretlerinden ve ilhamlarından kesitler sundu.

Sultanbeyli Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen ve yoğun ilgi gören programda Çıtlak, Mevlana Celaleddin Rumi’nin altı ciltlik Farsça eseri Mesnevi’yi geçen sezon kaldığı yerden anlatmaya devam etti. 2 sezon boyunca müdavimleriyle önemli ölçüde ilerleme kaydeden Çıtlak, düşünce ve gönül dünyasına kendine has, akıcı üslubu ile hitap ederek bir kez daha gönülleri fethetti.

Bu ay içinde iki kez dinleyicisiyle buluşacak olan Çıtlak’ın bir dahaki Mesnevi Sohbeti 16 Ekim Salı akşamı, saat 18:30’da Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşecek.

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2012, 19:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109