Sultanbeyli'de Karne Tatili Başladı

17 milyon öğrenci ve 800 bin öğretmenin bugün yaz tatili başladı.

Sultanbeyli'de Karne Tatili Başladı
Sultanbeyli'de Karne Tatili Başladı

17 milyon öğrenci ve 800 bin öğretmenin bugün yaz tatili başladı.

2013-2014 eğitim öğretim yılının son ders zili bugün çaldı. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan yaklaşık 17 milyon öğrenci karne alarak yaz tatiline girdi. Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’de karnelerini alan öğrenciler için bir mesaj yayınlayarak gençlere eğlenceli tatiller diledi.

Öğrencilerin yorucu bir eğitim öğretim yılını geride bıraktığını ifade eden Başkan Keskin, “Bugün tüm öğrencilerimiz bir yıllık emeklerinin karşılığını aldı. Öğrencilerimizin bazıları bir yıl boyunca çalışsalar da belki bekledikleri sonucu elde edemediler. Ama üzülmesinler. Onlarda önümüzdeki dönemde inşallah daha iyi başarı elde edecektir” dedi. Lisans Yerleştirme Sınavı’na girecek olan adaylara da başarılar dileyen Başkan Keskin, velilere uyarıda bulunarak, “Öğrencilerimizin bazılarının karnesinde zayıf notu olabilir. Bunları anlayışla karşılamamız gerekir. Aileler zayıf notu olan öğrencilerimize olumsuz örnek oluşturacak şekilde bir davranışın içerisine girmesinler” dedi.

15 Eylül’de İlk Ders Zili Çalacak

Yeni eğitim-öğretim yılı 15 Eylül 2014'te başlayacak ve 23 Ocak 2015'te ara tatile girilecek. 9 Şubat 2015'te yeniden ders başı yapacak olan öğrenciler, 12 Haziran 2015'te de eğitim-öğretim yılını tamamlayacak.




Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2014, 17:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER