SULTANBEYLİ, VEFATININ İKİNCİ YILINDA ERBAKAN’I UNUTMADI

Türk siyasetinin başarılı ismi, ülkemizin 27. Başbakanı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefat yıldönümünde Sultanbeyli’de düzenlenen konferansla anıldı.

SULTANBEYLİ, VEFATININ İKİNCİ YILINDA ERBAKAN’I UNUTMADI
SULTANBEYLİ, VEFATININ İKİNCİ YILINDA ERBAKAN’I UNUTMADI

Türkiye’nin 27. Başbakanı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının ikinci yılında Sultanbeyli’de düzenlenen özel programla anıldı.

Türk siyasetinin başarılı ismi, ülkemizin 27. Başbakanı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefat yıldönümünde Sultanbeyli’de düzenlenen konferansla anıldı.  Programda, Erbakan’ın mücadelesi ve kişiliği 15. Dönem Devlet Bakanı Hasan Aksay tarafından anlatıldı. Konferansa Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vefa Vedat Budak, İlçe Müftüsü Osman Arslan, Mal Müdürü Fikri Ay, AK Parti Sultanbeyli İlçe Başkanı Ali Sevinç ve Sultanbeyli eski Belediye Başkanı Alaaddin Ersoy’un yanısıra çok sayıda davetli katıldı. Program merhum Necmettin Erbakan'ın hayatının konu alındığı sinevizyon gösterisiyle başladı. Erbakan'ın yaşamı ve siyasi hayatının dönüm noktalarından kesitlerin sunulduğu gösterimden sonra, Seyyid Abdülkadir Geylani Camii imam-hatibi Selahaddin Arslan Kur'an Kerim tilavetinde bulundu.

Keskin: Gençlere ve Bizlere Örnekti

Belediye Başkanı Hüseyin Keskin davetlilere “Hoşgeldiniz” diye başladığı konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: “Erbakan hocamız gönül ve dava adamıydı. Hayatının her döneminde ülkesine, İslam alemine hizmet etmek derdindeydi. Bizlere özgüveni aşıladı. Siyasetin gereksinim değil, hizmet için yapılması gerektiğini öğretti.”

Keskin, “Erbakan hocamız bütün dünyanın mazlumları için mücadele etmiş bir liderdi,  bıraktığı fikriyat her kesim tarafından takdir edildi. Ciddi şekilde haksızlığa uğradı. Ancak Necmettin Erbakan adı zihinlerimizden asla silinmeyecektir” dedi. Erbakan’ın genç nesillere örnek olduğunu kaydeden Keskin, Şubat ayının büyük bir kayıp ayı olarak hatırlanacağının altını çizerek, Erbakan’ın Türkiye’ye çok şey kazandırdığını vurguladı.

Aksay: Sanayiye Büyük Önem Verirdi

Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’in konuşmasının ardından Eski Bakan Hasan Aksay verdiği konferansta Erbakan’ın mücadelesini ve kişiliğini anlattı. “Milli Nizam’ı kurduğumuz zaman kalabalık değildik” diyen Aksay, Erbakan ile verdikleri siyasi mücadele hakkında katılımcılara detaylı bilgiler aktardı. Partilerinin ilçe teşkilatlarının kuruluşunu anlatan Aksay, “Günde üç il dolaşırdık. Erbakan hocanın bitmeyen bir enerjisi vardı” dedi. Necmettin Erbakan’ın büyük atılımlar yaptığını ifade eden Aksay, “Erbakan hoca bütün yaptıklarını müslümanlar için hayata geçirdi. Ülkemizde sanayide, ekonomide büyük atılımlar yapmak istedi ve yaptı. Manevi kalkınmaya ve ülkenin maddi kalkınmasına siyasi yaşamında çok önem verdi” dedi.

“İslam Ülkeleriyle İlişkileri Geliştirdik”

Erbakan’ın Türkiye’nin batının pazarı olmaması için büyük çaba harcadığını ifade eden Aksay, “Birçok fabrikanın temeli bundan dolayı atıldı. Her ilçede ve ilde sanayi sitelerinin olmasını isterdi. Bu atılımları yaparsak ülkenin ekonomik olarak kalkınacağını ve batının pazarı olmaktan kurtulacağına inanırdı” dedi. Erbakan’ın İslam dünyasıyla başarılı ilişkiler kurduğunu vurgulayan Aksay, “Bizim iktidarda olduğumuz dönemden önce İslam Konferansı’na Türkiye hiç elçisini göndermemişti. Bizim dönemimizde bunu gerçekleştirdik ve İslam ülkeleriyle ilişkilerin gelişimi için adımlar attık” dedi.
Konferansın ardından eski Bakan Hasan Aksay’a Belediye Başkanı Hüseyin Keskin tarafından hediye takdim edildi.

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2013, 15:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109