SULTANBEYLİ BELEDİYESİ ALMANYA'DA

Almanya'ya göçün 50. yılı nedeniyle Sultanbeyli Belediyesi, Almanya'nın Hamm kentinde 3 ayrı sergi açtı. Ahşap el sanatları, İtalyan Ressam Amadeo Preziosi'nin İstanbul resimleri ve fotoğraf sanatçısı Gökmen Kamberoğlu'nun Sultanbeyli karma fotoğraflarından oluşan sergi büyük ilgi gördü.

SULTANBEYLİ BELEDİYESİ ALMANYA'DA

Hamm kentinde bir dizi etkinlik düzenleyen Sultanbeyli Belediyesi, Hamm Belediyesi ile işbirliği yaparak Almanya'ya işçi göçünün 50. yılı nedeniyle iki gün süren kültür etkinliği gerçekleştirdi.

İsmail Afşin yönetimindeki Sultanbeyli Belediyesi El Sanatları Merkezi tarafından hazırlanan ahşap el sanatları sergisi, 1850'li yıllarda İstanbul'a giden İtalyan Ressam Amadeo Preziosi'nin İstanbul'a dair çeşitli tabloları ve fotoğraf sanatçısı Gökmen Kamberoğlu'nun Sultanbeyli karma fotoğraf sergisi ile Sultanbeyli Hamm'a taşındı.

Katılımcıların büyük beğenisini toplayan sergilerin açılışını Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ile Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann gerçekleştirirken, her iki başkan da sergilerin açılışından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Etkinlik kapsamında ebruzen Eray Atay ve kaligrafi sanatçısı Muhammed Başdağ da gösteriler yaptılar.
Sergi ve gösterilerin yanı sıra etkinlikler çerçevesinde bir de panel düzenlendi.

Prof Dr. Cemal Yıldız tarafından yönetilen ve eğitimci Adem Aygün, Dr. Merdan Güneş, Özkan Ergen ve gazeteci Hasan Öztürk'ün konuşmacı olarak katıldığı panelde, Almanya'daki Türklerin eğitim ve kültür sorunları ele alındı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER