SAĞLIKLI BİR HAYAT İÇİN

Sultanbeyli Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü Daire Tabipliği ve Sultanbeyli Toplum Sağlığı Merkezi “Meme Kanseri” konulu bir seminer düzenledi.

SAĞLIKLI BİR HAYAT İÇİN
Özellikle bayanlarda sık görülen ve sürekli kontrol gerektiren hastalıklardan meme kanserine yönelik önlemler ve bilinçlendirme çalışmaları son dönemde hayli arttı. Sultanbeyli Belediyesi de Sultanbeyli Toplum Sağlığı Merkezi ile ortaklaşa vatandaşlara yönelik bir seminer düzenledi.

Semire konuşmacı olarak katılan Sultanbeyli Toplum Sağlığı Merkezi Eğitim Sorumlusu Nuriye Salur, meme kitlesi ve meme kanseri hastası olan kişilerde erken teşhisin önemli olduğunu vurguladı.

“Yılda 1 milyon kadın meme kanseri tedavisi görüyor”

40 yaşından itibaren her 8 kadından birinde meme kanserinin görüldüğünü vurgulayan Salur, dünya genelinde yılda 1 milyon kadının meme kanseri tedavisi gördüğüne dikkat çekti.

Salur, kanserin oluşum sürecini anlatarak “Meme kanseri sık rastlanan, ancak erken tanı konulduğunda tedavi edilebilme şansı olan bir hastalıktır. Yüzde 32’lik bir oranla kadınlarda en sık görülen kanser türüdür.” şeklinden konuştu. Düzenli kontroller yapıldığı takdirde en erken fark edilebilecek hastalık olduğunu söyleyen Nuriye Salur, “meme kanserinin erken tanısında en etkili araç ellerinizdir” dedi.

“10 dakikalık muayene hayat kurtarabilir”

Salur, her ay muayene için ayrılan 10 dakikanın hayati önem taşıyabileceğini vurgulayarak “Kendinizi daha iyi tanıyacak ve olağandışı bir durumun erken evrede önüne geçmiş olacaksınız. Bu şekilde korkusuz ve sağlıklı bir şekilde yaşamanıza devam etme imkânı sağlayabilirsiniz” diyerek semineri tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2012, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER