İSTANBUL’UN KURTULUŞU

İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşunun 89.yıldönümünde Sultanbeyli’de Talha Uğurluel’in söyleşisinin ve ünlü ressamların eserlerinden oluşan resim sergisinin de yer aldığı etkinlikler düzenleniyor.

İSTANBUL’UN KURTULUŞU
İşgal kuvvetlerinin İstanbul'u terk ettiği 2 Ekim 1923 tarihinin üzerinden 89 yıl geçti. Türk ordusunun İstanbul’a yeniden giriş yaptığı 6 Ekim tarihi her yıl İstanbul’un kurtuluşu olarak kutlanıyor.

Bu kapsamda Sultanbeyli’de bir dizi etkinlik planlandı. Aydos Buluşmaları söyleşileri kapsamında önce araştırmacı yazar Talha Uğurluel, bu şehrin tarihi serüvenini çarpıcı şekilde dinleyicilerine aktaracak.

Sultanbeyli Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde saat 12:30’ da başlayacak olan söyleşi öncesi, birçok ressam tarafından yapılmış, birbirinden güzel İstanbul resimlerinden oluşan “Dersaadet’in Gerdanlığı Nehr-i Aziz” sergisi açılışı gerçekleştirilecek.
Program sonunda ise Sultanbeyli Öğretmenler Korosu, “Türkülerle İstanbul Konseri” verecek.

İskender Pala Sultanbeyli’de…


Her ay düzenlenen “İstanbul Kültürü” konulu söyleşilerin bu ayki konuğu olan edebiyat araştırmacısı ve yazar Prof. Dr. İskender Pala da aynı konuyu ele alacak. Pala, 4 Ekim Perşembe günü, saat 18.30’da, Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde, “Boğaziçi bir Nehr-i Aziz” konulu bir söyleşi gerçekleştirecek.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2012, 00:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109