İSTANBUL’U GEZİYORUZ

Sultanbeyli Belediyesi tarafından düzenlenen İstanbul kültür gezileri başladı. Haftasonları yapılan geziler kapsamında İstanbul’un tarihi ve kültürel alanları ziyaret ediliyor.

İSTANBUL’U GEZİYORUZ
İSTANBUL’U GEZİYORUZ

Sultanbeyli Belediyesi tarafından düzenlenen İstanbul kültür gezileri başladı. Haftasonları yapılan geziler kapsamında İstanbul’un tarihi ve kültürel alanları ziyaret ediliyor.

Sultanbeyli Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen İstanbul kültür gezileri kapsamında ilçe halkı İstanbul’un güzelliklerini görme imkanı buluyor. Bu yılki geziler, Eyüp Sultan Camii ve Türbesi, Türkiye’nin ilk minyatür müzesi olan Miniatürk ve 3 boyutlu resimlerle büyük fethi anlatan Panorama 1453 Tarih Müzesi’nden oluşan turlar şeklinde yapılıyor.
Sabah saatlerinde belediye önünden kalkan otobüslerle tura çıkan ilçe sakinleri, önce Türkiye’deki ünlü tarihi eserlerin minyatürlerinin sergilendiği Miniatürk’ü gezdi, ardından Eyüp Sultan Camii ve Türbesi’ni ziyaret etti. Önümüzdeki hafta düzenlenecek gezide ise Panorama 1453 Tarih Müzesi gezilecek.

Gezilerden halk memnun

Geziye katılan ilçe sakinleri belediyenin bahar aylarında düzenlediği bu programdan hayli memnun. Çocuklarıyla geziye katılan Nazmiye Sağlam, “Çok güzel bir organizasyon. Bu imkanı verdiği için belediyemize teşekkür ederiz. Miniatürk ve Eyüp Sultan’ı tekrar görme imkanımız oldu. Burası tek kelimeyle harika. Çocuklarım için de güzel bir gezi oldu.” dedi.

7’den 70’e Katılım

İlkokul yedinci sınıf öğrencisi olan Samet Duran da geziye ailesiyle birlikte katılanlardan. Duran, “Kültür gezileri özellikle gençler ve bizim gibi çocuklar için çok iyi. Bu Miniatürk’e ikinci gelişim. Bana ikinci Miniatürk gezisini yaşattığı için belediyeye teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Sosyal Ağlardan Başvuru Yapılabiliyor
Kültür gezilerine kayıtlar 19 Nisan’a kadar devam edecek. Belediye başlattığı uygulamayla Facebook ve Twitter hesaplarından da başvuru kabul ediyor. Katılmak isteyenler Sultanbeyli Belediyesi sosyal ağlarına girerek bilgilerini mesaj olarak atabilir.

Sultanbeyli Belediyesi Facebook hesabı: https://www.facebook.com/SultanbeyliBel

Sultanbeyli Belediyesi Twitter hesabı: https://twitter.com/SultanbeyliBld

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2013, 18:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER