Hüseyin Keskin'den BAŞKONSOLOS’A ZİYARET

Almanya'ya göçün 50. yılı nedeniyle Sultanbeyli Belediyesi, Almanya'da bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Almanya’nın Hamm kentinde gerçekleştirilen etkinliklerin devamında, Sultanbeyli Kaymakamı Mehmet Ceylan ve Başkan Hüseyin Keskin temaslarını sürdürüyor.

Hüseyin Keskin'den  BAŞKONSOLOS’A ZİYARET

Kaymakam Mehmet Ceylan ve Başkan Hüseyin Keskin, Almanya’nın Berlin şehrine geçerek Başkonsolosa ziyarette bulundular.

Kaymakam Ceylan’ı ve Başkan Keskin’i Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu Mustafa Pulat karşıladı.

Karşılıklı bilgi alış verişinin gerçekleştiği görüşmede, Başkan Keskin göçün 50. yılı nedeniyle Sultanbeyli Belediyesi olarak Hamm kentinde gerçekleştirilen etkinlikleri aktardı. Başkan Keskin, düzenlenen 50. yıl programlarının yoğun ancak başarılı geçtiğini aktardı. Kaymakam Ceylan’da yapılan programlarlar dolayısıyla Sultanbeyli adına mutluluk duyduğunu ifade etti.
Sıcak ve samimi bir havada gerçekleştirilen görüşmede Başkonsolos, Pulat’ta, 50 yıl öncesi ile bugünü karşılaştırdı ve kalabalık bir Türk nüfusa sahip olduklarını ifade etti. Türk vatandaşların geçmişteki yıllara oranla bölgede oldukça aktif bir rol oynadığını ve birçoğunun yatırımcı olduğunu belirten Başkonsolos Pulat, 1989 yılında yıkılan ve Almanya’yı ikiye ayıran Berlin Duvarı’nın ekonomik etkilerinin üzerinden 12 yıl geçmesine rağmen devam ettiğini söyledi.
Görüşme bir sonraki yıl tekrar buluşma temennisi ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER