Erbakan Sultanbeyli’de anıldı

Saadet Partisi Sultanbeyli İlçe Başkanlığı Milli Görüş Hareketi'nin Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı anma programı düzenledi.

Erbakan Sultanbeyli’de anıldı
Erbakan Sultanbeyli’de anıldı

Saadet Partisi Sultanbeyli İlçe Başkanlığı Milli Görüş Hareketi'nin Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı anma programı düzenledi.

Bülbül: ‘Dünya döndükçe Erbakan anılacaktır’

Programa konuşmacı olarak Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ,  Selman Esmerer katıldı.  Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasını Saadet Partisi İlçe Başkanı Fetullah Bülbül yaptı. Günün anlamına vurgu yapan bir konuşma gerçekleştiren İlçe Başkanı Fetullah Bülbül, Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın Sultan Abdulhamit'ten sonra İslam Coğrafyası'nın yetiştirdiği tek lider olduğunu belirterek, dünya durdukça Erbakan'ı anlama ve anma programlarının devam edeceğini söyledi.  Konuşmasını şu cümlelerle sürdüren Bülbül: “Bugün 4. yılında andığımız Erbakan hocamız dünya durdukça anılmaya devam edecek. Bundan dolayı bizler Erbakan hocamızın mücadelesini anlatmakla mükellefiz. Sultan Abdulhamit'ten sonra tek lider Erbakan hocamız geçtiğimiz asırda İslam coğrafyasında Müslümanların kızıl dereli gibi görülen her alanda, uyutulan ve uyuşturulan zihinlere İslamsız saadet olmaz, cihatsız da İslam olmaz düsturunu belleklere kazıyan bir lider, bir siyaset adamı, bir devlet adamı ve daha da ötesi bir dava adamıydı. 85 yıllık ömrünün her anını Allah'a adayan, Müslümanlara ümmet olma bilincini kazandıran, şuurlu Müslümanlar olmamızı sağlayan, maddi ve manevi alanda yapmış olduğu çalışmalarla inançlı neslin yetişmesini sağlayan Erbakan hocamıza Allah'tan rahmet diliyorum” dedi.

Ağdağ: ‘Gayemiz Onu Anmak ve Anlamak’

İlçe Başkanı Bülbül’ün  ardından sempozyomu geçildi. Sempozyumu sunucu  Ahmet Hakan yönetti. Programa konuşmacı olarak katılan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ, yaklaşık 40 dakika süren sohbetinde Erbakan'ın hayatı ve siyasi mücadelesini anlattı. Ağdağ:  “27 Şubat 2011 tarihinde dar-ı bekaya uğurladığımız Erbakan Hocamızın vefatının 4’üncü yıldönümü münasebetiyle Erbakan Haftası Etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. Erbakan Hocamız, inancı, azmi, mücadelesi, vefası, istikameti, ufku, dirayeti, davasına bağlılığı ve sayamadığımız birçok özelliği ile bizlere hep önder ve heyecan kaynağı olmuştur. Hocamızı anma programlarımızın gayesi; inancımız gereği onu hayırla yâd etmek, örnekliğini nesillerin kalbine nakşetmek ve insanlığın saadetini temin etmek üzere başlatılan çalışmaların hedefine ulaşmasına yardımcı olmaktır. Kısacası görevimiz Hocamızı anmak, onu anlamak ve anlaşılmasını sağlamaktır” dedi.

Esmerer: ‘Erbakan, Müslümanlara ufuk açtı’

Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ sonrası konuşana Saadet Partisi GİK Üyesi  Selman Esmerer, merhum Erbakan'ın Türkiye başta olmak üzere İslam ülkelerine yön verdiğini anlattı: "Hocamız 1974'te CHP ile yapılan koalisyonda 350 imam hatip okulu, 3 bin Kur'an kursu, 10 Yüksek İslam Enstitüsü açtı. İmanlı bir nesil yetişmesi için MGV'yi kurdu. O, yeniden büyük Türkiye için kollarını sıvamıştı. 250 tane fabrikanın temelini attı. 72'sini bizzat kendi eliyle açtı. Seka, Aselsan, Tümosan ve onlarca fabrikayı kurdu. Millete '100 bin tank 100 bin top' dedi. O bizlere, Müslümanlara ufuk açmış, yön vermiştir." dedi. Yaklaşık 3 saat süren programa Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Söğütçü, mahalle muhtarları, AK Parti İlçe Başkanı Ali Sevinç, Sultanbeyli Alperen Ocakları başkanı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve yerel basın mensupları katıldı.














Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2015, 17:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER