1. AŞURE ŞÖLENİ SULTANBEYLİ’DE YAPILDI

Muharrem Ayı dolayısıyla Sultanbeyli Belediyesi ve Beyaz Çizgi Derneği ortaklaşa “Aşure Şöleni” düzenledi.

1.    AŞURE ŞÖLENİ SULTANBEYLİ’DE YAPILDI

Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde bu yıl ilki gerçekleştirilen Aşure Şöleni, birbirinden farklı tatları bir araya getirdi.

Anadolu Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Av. Gülnaz Güneş Aykaş, Samanyolu Haber Sunucusu Kemal Gülen ve Yeşil Elmanın Oktay Ustasından oluşan jüri üyeleri Sultanbeyli, Sancaktepe, Çekmeköy ve Pendikli hanımların yaptıkları aşureler içinden en lezzetli olanını ve görsel olarak en güzelini seçtiler.

Yarışmanın açılış konuşmasını yapan Güneş Aykaş, Kerbela’nın tüm İslam âleminin ortak acısı olduğunu belirtti.  Aşure nasıl ki birbirinden farklı tatlardan bir lezzet çıkarıyorsa, biz de farklılıklarımızdan mutlu bir toplum oluşturabiliriz diyen Aykaş,  “aşure taneleri gibi farklıyız ama hepimiz o genel lezzetin unsuruyuz” dedi. 

Aykaşın konuşmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu ve dua yapıldı. Yapılan duada ülkenin birlik ve beraberliği için eller hep birlikte semaya yükseldi.

Yarışmada söz alan Yeşil Elmanın Oktay Ustası ‘bugün burada birbirinden güzel aşureler yarışacak ben şimdiden on bir yarışmacı ablamıza başarılar diliyorum’ dedi.

Samanyolu haber sunucusu Kemal Gülen de yaptığı konuşmada, maksatın bir araya gelmek tanışmak, kaynaşmak ve yardımlaşmaya vesile olmak olduğunu belirtti ve sözlerini ‘küslük yok bizim için birincide on birincide aynı’ cümleleriyle tamamladı.

Program daha sonra onbir yarışmacının jüriye aşurelerini tek tek sunumuyla devam etti. Jüri üyeleri değerlendirmeyi lezzet ve görüntü başılığında iki kategoride gerçekleştirip, en güzel aşureyi belirlemek için puan verdiler.

Onbir yarışmacının jüriye sunumu sonrası derecelendirilme beklenirken Mehtap TV’de program yapan Hümeyra Hub, Peygamber Efendimiz, Hz. Ali, Hz. Fatıma ve Hz Hasan, Hüseyin’in hayatından kıssalar anlattı.

Programa katılan konuklar anlatılanları ilgi ve gözyaşları içerisinde dinledi.

Yarışmada, Lezzet alanında: 1.sancaktepe’den Selma Kılınç, 2.Pendik’ten Aysun Karakaya 3.Sultanbeyli’den Yeter Ateş olurken, görüntü alanında:1. Çekmeköy’den Fatma Kirinşci 2.Sancaktepe’den Leyla Emelsoy 3.Sancaktepe’den Selma Kılınç oldu.

Yarışma sonuçlarının ardından yarışmacılara hediyeleri verilirken, konuklara ise çeşitli hediyeler takdim edildi.                     
Sevgi, dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlenmesi adına yapılan bu özel programda, çıkışta tüm misafirlere aşure ikram edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER