Trabzon stadına kavuşuyor

TOKİ tarafından Trabzon'da deniz doldurularak, dolgu zemini üzerine inşa edilen Akyazı Spor Kompleksi'nde çalışmalar son aşamaya geldi.

Trabzon stadına kavuşuyor
 Trabzon stadına kavuşuyor

TOKİ tarafından Trabzon'da deniz doldurularak, dolgu zemini üzerine inşa edilen Akyazı Spor Kompleksi'nde çalışmalar son aşamaya geldi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan ve Türkiye'nin deniz yüzeyi doldurularak inşa edilen ilk stadı özelliğine sahip olan Akyazı Stadı'nda çalışmaların son aşamaya geldiği bildirildi.

Akyazı mevkisinde deniz dolgu alanının tamamlanmasının ardından 24 Kasım 2013'te temeli atılan 41 bin seyirci kapasiteli stadın gelecek ay içerisinde tamamlanması için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. İklim şartlarının olumlu geçmesi halinde stadın bu ay sonuna kadar bitirilmesi bekleniyor.

TOKİ'den edinilen bilgiye göre, stat çatısının tamamlanmasına çalışılırken şeffaf, kendini temizleme özelliğine sahip membranın yüzde 75'lik kısmı çatı bloğuna serildi. Stadyum içerisinde bulunacak skorbordlar yerleştirildi.

Stadyum koltuklarının büyük bölümü de tribünlere monte edildi. Stadyumun kırlangıç kanatlarının kompozit imalatı da devam ediyor. Elektrik mekanizması, çevre düzenlemesi ve peyzaj yapımı da tamamlanma aşamasına geldi.

Stadyum çatı sistemi ile Türkiye'de bir ilk olacak

Trabzon Akyazı Stadyumu, çatı sistemi ile Türkiye'de bir ilk olacak. Stadyumun çatısı, çevre dostu, kendini temizleme ve hava kirliliğini giderme özelliğine sahip 'akıllı çatı' olarak bilinen 'Smart Roof' sisteminde inşa ediliyor.

Yaklaşık 22 bin metrekare kapalı tribün yüzeyine sahip olacak stadyumun çatısı, 245 dönümlük yeşil alanın havasını temizleme gücüne sahip olacak. Bu oran, yaklaşık 2 bin 500 aracın yarattığı hava kirliliğini temizleme kapasitesine eşdeğer bulunuyor. Çatı, yarı saydam özelliğiyle de saha içinin daha aydınlık olmasını sağlayacak.

Çatının tamamlanmasının ardından stadyumun zeminin çim kaplamasına başlanacak ve İtalya'dan getirilecek çimler serilecek. Saha zeminine hem normal hem hibrit çim yapılacak.

Olumsuz hava koşulları engelledi

Geçen hafta yağışlı ve rüzgarlı hava çatıda çalışmaları etkiledi. İklim koşullarının olumlu gitmesi halinde Akyazı Stadı'nın çatısının en geç 10 gün içinde tamamlanması bekleniyor.

Saha zeminin de hazırlanmasının ardından İtalya'dan gelecek çimlerin yerleştirileceği ve bunun da bir haftalık sürede gerçekleştirebileceği belirtiliyor. Saha zeminindeki çimin havalandırma özelliğinin bulunduğu, alttan ısıtma sistemine de sahip olduğu kaydedildi.

Stadyumda 122 locanın tamamının bittiği, sadece son boya işlemlerinin yapıldığı ifade edildi.

Stadyum çevresindeki alanların da çimlendirilmesine başlandığı, böylelikle etrafa yemyeşil bir görüntü kazandırılacağı ifade ediliyor. Stadyum kenarında 7 çim sahanın 2'si daha önce tamamlanırken diğer 5'inin de kısa sürede bitirileceği bildirildi.

"Modern bir stadyum"

TOKİ Başkanı Ergün Turan, Akyazı Stadı'nın Türkiye'nin göz bebeği stadyumlarından biri olduğunu söyledi. Turan, Trabzonspor'a güzel ve modern bir stadyum yaptıklarını belirterek, "Her şey çok güzel olacak" dedi.


TRABZON AKYAZI STADININ ÖZELLİKLERİ


İşyeri Teslim Tarihi: 28.06.2013
İş Bitim Tarihi: 29.05.2015
Toplam Arsa Alanı: 418.089 m2
Stadyum İnşaat Alanı: 134.915 m2
İGSM Binası İnşaat Alanı: 4.536 m2
Kamp Eğitim Merkezi İnşaat Alanı: 6.655 m2


STADYUM
Toplam Koltuk Kapasitesi: 41.513
Seyirci Koltuğu Sayısı: 38.001
VIP Seyirci Koltuğu Sayısı: 2.954
Protokol Koltuğu Sayısı: 196
Loca Sayısı: 122
Saha Ölçüleri: 68 x 105 m
Doğu ve Batı Tribünlerin Taç Çizgisine Uzaklığı: 8.5 m
Kuzey ve Güney Tribünlerin Kale Çizgisine Uzaklığı: 10 m
Merdiven Sayısı: 49
Asansör Sayısı: 15
Yürüyen Merdiven Sayısı: 2
Kapalı Otopark Kapasitesi: 438 araç
Açık Otopark Kapasitesi: 1.041 araç
Hakem Odası: 4 adet

TRABZON AKYAZI STADININ ÖZELLİKLERİ

UEFA Gözlemci Odası: 1 adet
Flash Interview: 4 adet
Yönetim Odası: 3 adet
Tuvalet Sayısı: 159 (40 Bayan, 18 Engelli)
Restoran/Kafe: 6 adet
Mutfak: 32 adet
Lounge: 4 adet
Büfe: 20 adet
İbadethane: 4 adet
İlkyardım Odası: 6 adet
Toplantı Salonu: 3 adet
Spor Alanı: 1 adet
Ofis: 28 adet
Fan Shop: 7 adet
VIP Club: 2 adet
Premium VIP Club: 1 adet
TV Stüdyosu: 3 adet
Yayın Odası: 5 adet
Projede stadyum sahası dışında;
68 x 105 m ölçülerinde 2 adet çim saha
60 x 90 m ölçülerinde 5 adet halı saha mevcuttur.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2016, 16:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109