Spor Toto Süper Lig Beşiktaş ile Fenerbahçe derbisi; İnönü'de gülen yok: 2-2

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftası sezonun ilk derbisine sahne oldu. Derbi maçta Beşiktaş ile Fenerbahçe karşılaştı. Zorlu mücadelede taraflar 1'er puanı paylaştı: 2-2

Spor Toto Süper Lig Beşiktaş ile Fenerbahçe derbisi; İnönü'de gülen yok: 2-2

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftası sezonun ilk derbisine sahne oldu. Derbi maçta Beşiktaş ile Fenerbahçe karşılaştı. Zorlu mücadelede taraflar 1'er puanı paylaştı: 2-2

İnönü'de gülen yok: 2-2

İstanbul- Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasındaki derbi maçta Beşiktaş ile Fenerbahçe karşılaştı.

Maçın daha 4. dakikasına girilirken, Fenerbahçeli taraftarların bir anda saha içinden kendilerine ayrılan bölümden tribüne girmeleri nedeniyle maç bir anda durdu. İki takım oyuncuları da kısa süreli şaşkınlığı üstlerinden atıp maça tekrar dönmeye çalıştılar.

Simao'dan muhteşem gol

Beşiktaş, rakibine oyununu kabul ettirmek için topa önde basmaya çalıştı. Baskısı sonuç veren siyah-beyazlı ekip, rakibinin savunmadan çıkmaya çalıştığı 12. dakikada Simao'nun muhteşem golüyle 1-0 öne geçti. Siyah-beyazlı ekip, üstünlük golünün ardından da Fenerbahçeli oyuncuların rahat oynamasına izin vermedi ve orta sahada topun hakimi oldu. İstekli oynayan ev sahibi takım, buna rağmen oyunun hakimiyetini yitirdiği dakikalarda savunmasında tehlikeler yaşamaya başladı. Kontrolü tamamen yitiren Beşiktaş, sahasından fazla çıkmadığı halde kalesinde üst üste pozisyonlar verdi. Beşiktaş, rakibin pozisyonlarına rağmen kalecisinin de başarılı kurtarışlarıyla soyunma odasına 1-0 önde gitmesini bildi.

    FOTOGALERİ: DERBİ MAÇTAN KARELER
    İNÖNÜ'DE GİRİŞ REZALETİ: VALİ İSTİFA TEZAHÜRATI

Fenerbahçe ilk yarının sonlarına doğru kendini buldu

Fenerbahçe ise topu ayağında tutarak baskıdan kurtulmaya gayret etti. Sakin oynamaya çalışan sarı-lacivertli ekip, savunmada uzaklaştıramadığı topu önünde bulan Simao'nun golüyle bir anda 1-0 geriye düştü. Sarı-lacivertli ekip, baskı karşısında organize olmakta zorlandı ve uzun paslarla pozisyon aradı. Üst üste kornerler bulan, ancak savunmayı geçemeyen Fenerbahçe, ilk tehlikeli pozisyonunu 28. dakikada Caner'in şutunda buldu. Daha sonra, topun kontrolünü eline alan konuk ekip, rakip kaleye yüklenmeye başladı. Gökhan Gönül ile 34. dakikada net bir pozisyondan yararlanamayan sarı-lacivertli ekip, 40. dakikada bu sefer Bienvenu ile net pozisyona girdi. Ancak, ilk yarının son 15 dakikasında net pozisyonlar bulan Fenerbahçe, uzatma dakikalarında Alex ile yine tehlike yaratmasına rağmen eşitliği golünü bulamadı ve ilk yarıyı 1-0 geride kapadı.

İkinci yarıya Beşiktaş iyi başladı

Fenerbahçe'nin ilk yarının son 15 dakikasındaki iyi oyununu ikinci yarıya taşıması beklerken, devrenin ilk tehlikesini 50. dakikada Mustafa Pektemek ile Beşiktaş buldu. Ancak, siyah-beyazlı ekip, hücumda topları kötü kullanan Quaresma'nın savunmada bıraktığı boşluğu 60. dakikada rakibin iyi değerlendirmesi sonucu kalesinde beraberlik golünü gördü.

Beşiktaş'ta yorgunluk belirtileri

Rakibine göre geçen haftaki maçın ardından daha az dinlenme fırsatı bulan siyah-beyazlı ekipte, oyuncularda 65. dakikadan sonra yorgunluk belirtileri ortaya çıkmaya başladı ve hücumlarda çok oyuncuyla gelme sıkıntısı yaşandı. Ancak ev sahibi takım, usta oyuncusu Quaresma'nın hazırladığı pozisyon sonrası 72. dakikada Almeida ile 2-1 üstünlüğü yakaladı. Beşiktaş, Hilbert'in yalnız kaldığı sağ kanatta rakibinin pozisyon bulmasını engelleyemedi. Ancak, rakibin yüklendiği dakikalarda savunmayı az adamla yakalayan ev sahibi takım, bu şekilde kendisini rahatlayacak golü aradı. Siyah-beyazlı ekip, duran topta Cristian'ın 88. dakikada serbest atıştan golüne engel olamayınca durum 2-2 oldu.

Beşiktaş, iki kez öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamadı ve karşılaşmadan 2-2'lik beraberlikle ayrılarak 1 puan aldı.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 18'e, Beşiktaş ise 14'e yükseltti.     (Cumhuriyet )

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER