Hidayet Türkoğlu, İstikrar sorunumuz var’

Hidayet Türkoğlu, İstikrar sorunumuz var’

Hidayet Türkoğlu, İstikrar sorunumuz var’

İstanbul Ataşehir’de inşaatı bitmek üzere olan Hidayet Türkoğlu Basketbol ve Spor Okulu’nda SABAH’ı konuk eden milli basketbolcumuz, önemli açıklamalar yaptı.

NBA'de Orlando Magic formasıyla kariyerine devam eden Hidayet Türkoğlu, Spor Okulu projesini anlattı:

"Böyle bir tesise ihtiyacımız olduğunu düşündük. Amacımız Türk ve dünya sporuna yeni şampiyonlar kazandırmak. Bu tesislerde standardı yüksek bir eğitim vereceğiz."

Eylül ayında Litvanya'da düzenlenecek 2011 Avrupa Şampiyonası için umutlu konuşan Hido, "Geçmişe baktığımızda bir istikrar sorunu olduğu gerçek. Ancak 2008'de temelleri atılan kadroyla bu noktaya geldik. 2010 Dünya Şampiyonası ülkemizde gerçekleşmese de geçen yıl aynı başarıyı elde ederdik. Şimdi dünya ikinciliğini taçlandırma zamanı. Yani hedefimiz Avrupa şampiyonluğu. Ancak işimiz hiç kolay değil. Gruptaki Polonya maçının bile zor geçeceğini düşünüyorum" görüşünü bildirdi.

TANJEVİÇ'E HAKKINI TESLİM ETTİ

Yeni antrenörüne 'hoşgeldin' diyen milli yıldız, "Orhun Ene'nin gelişine sadece ben değil arkadaşlarım da çok sevindim, çünkü bu görevi fazlasıyla hak etti Orhun Ağabey. Banvit ve Milli Takım altyapısında başarıları ortada. Kendisiyle konuştum. Fikir alışverişinde bulunduk. Düzen devam edecek" dedi ve eski hocası Bogdan Tanjeviç'e hakkını teslim etti: "Onu unutmamak gerek. 6 sene Türk sporu için inanılmaz derecede savaş verdi. Türk basketbolunun belli bir noktaya gelmesini sağladı."

HİDAYET İLE SORU CEVAP

Dallas Mavericks-Miami Heat finali ne olur?
GÖNLÜM Dallas'tan yana. Jason Kidd, Nowitzki ve eski takım arkadaşım Stojakoviç uzun yıllardır üst düzey performans sergiliyorlar. Şampiyonluğu hak ettiler.


LeBron hakemler tarafından kollanıyor mu?
SADECE LeBron değil diğer yıldız olarak baktığımız oyunculara da ne yazık ki tolerans gösteriliyor.

Dwight Howard Orlando'dan ayrılacak mı?
BİR sene daha kontratı var. Kendisiyle transferi hiç konuşmadım. Ama gitmesi büyük kayıp olur
focus spor

ATAŞEHİR SPOR KLÜPLERİ VE  OKULLARI İÇİN TIKLA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER