Fenerbahçe Galibiyeti, Galatasaray Şampiyonluğu Kutladı

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de 2012-13 sezonunda şampiyonluğunu geçtiğimiz hafta ilan eden Galatasaray'ı 2-1 mağlup etti.

Fenerbahçe Galibiyeti, Galatasaray Şampiyonluğu Kutladı
Kadıköyde, Fenerbahçe Galibiyeti, Galatasaray Şampiyonluğu Kutladı

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de 2012-13 sezonunda şampiyonluğunu geçtiğimiz hafta ilan eden Galatasaray'ı 2-1 mağlup etti.

Şükrü Saracoğlu'ndaki derbiye maçın son dakikalarında yaşanan gerginlik damga vurdu. F.bahçe kalecisi Volkan Demirel ile G.Saraylı Sabri Sarıoğlu arasındaki boğaz boğaza kavganın ardından her iki oyuncu da kırmızı kart gördü.

Dev derbide tüm goller ilk yarıda atılırken, Fenerbahçe'nin gollerini Webo 33. ve 37. dakikalarda kaydetti. G.Saray'ın ilk golü ise 25. dakikada Burak Yılmaz'ın penaltısından geldi.

KADROLAR

GALATASARAY: Muslera - Eboue(Dk. 81 Aydın Yılmaz) - Semih Kaya - Gökhan Zan - Riera - Selçuk - Melo - Hamit(Dk. 75 Sabri Sarıoğlu) - Elmander(Dk. 46 Amrabat) - Drogba - Burak Yılmaz
FENERBAHÇE: Volkan - Gökhan - Yobo - Bekir - Hasan Ali - Mehmet Topal - Meireles(Dk. 67 Caner Erkin) - Sow - Emre(Dk. 63 Salih Uçan) - Kuyt - Webo(Dk. 81 Mehmet Topuz)


Elmander 12 maç sonra forma giydi

İsveçli golcü oyuncu Johan Elmander, Fenerbahçe derbisinin ilk 11'inde yer alarak forma hasretine son verdi. Ligde son olarak 20. haftadaki Bursaspor maçında 58 dakika sahada kalan Elmander, daha sonraki 12 lig karşılaşmasında süre alamadı.

Galatasaray, Kadıköy'e şampiyon döndü

Geçen sezon lig şampiyonluğunu Fenerbahçe'yle deplasmanda oynadığı karşılaşmada kaldıran Galatasaray, bu kez Kadıköy'e şampiyon olarak geldi. Ligin 32. haftasındaki Sivasspor maçını kazanarak sezonun tamamlanmasına 2 hafta kala Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 10'a çıkaran sarı-kırmızılı ekip, şampiyonluğunu ilan ederek derbi maçı çıkmış oldu.

Fatih Terim, protokol tribününde

Sarı-kırmızılı ekipte teknik direktör Fatih Terim, cezası nedeniyle müsabakayı protokol tribününde takip etti.Protokol tribününün arka bölümünde Galatasaraylı yöneticilerle birlikte oturan Terim, müsabakayı buradan izledi. Terim'in yokluğunda ise derbi maçta takımın başında antrenör Taffarel yer aldı. Maç kadrosunda teknik direktör olarak Taffarel'in ismi yer alırken, Sivasspor karşılaşmasında bu görevi antrenör Hasan Şaş üstlenmişti.

Galatasaray için geniş güvenlik önlemleri

Galatasaray, derbi maç öncesi Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na geniş güvenlik önlemleri altında geldi. Maç öncesi öğlen saatlerinde Balmumcu'da bulunan The Plaza Otel'e yerleşen ve Kadıköy'e buradan hareket eden sarı-kırmızılı kafileye çok sayıda polis aracı eşlik etti. Polis araçları ve çevik kuvvet minibüsleri arasında stada gelen Galatasaray takımına, 12 motosikletli polis de eskortluk yaptı. Sarı-kırmızılı yöneticileri taşıyan midibüs de yine takım otobüsüyle birlikte stada girdi. Öte yandan, takımın oteli önünde toplanan bir grup taraftar, tezahüratlar yaparak kafileyi derbi maç için uğurladı.

Drogba'nın ilk derbisi

Sarı-kırmızılı takımın devre arası transfer döneminde kadrosuna kattığı yıldız oyuncu Didier Drogba, Fenerbahçe maçıyla ilk derbi müsabakasına çıkmış oldu. Yeni takımıyla ilk maçına 22. haftadaki Akhisar Belediyespor karşılaşmasında çıkan Drogba, Beşiktaş derbisini kaçırırken, Fenerbahçe derbisinde forma giyme şansını yakaladı.

Isınan Galatasaray takımına patlayıcı maddeler atıldı

Karşılaşma öncesi ısınmak için sahaya çıkan Galatasaray takımına, tribünden patlayıcı maddeler atıldı. Sarı-kırmızılı ekibin ısınmak için sahaya gelmesiyle birlikte tribünlerde tepkiler başlarken, "torpil" olarak adlandırılan maddelerden biri, Burak Yılmaz'ın hemen yakınında patladı. Ayrıca, kalecilerin ısındığı bölüme de yine patlayıcı maddeler geldi. Stat hoparlörlerinden anons yapılarak, taraftarlardan sahaya patlayıcı ve yanıcı madde atmamaları istendi.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2013, 23:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER